GTA 5’te Neler Olup Bitti? (Sık Sorulan Sorular)

GTA 5’te Neler Olup Bitti? (Sık Sorulan Sorular)

Uygulamalı GTA 5 Hileleri

GTA 5 Hileleri

Ayrıca Gta 5 hilelerini merak ediyorsanız bu konumuza bakarak bilgi edinebilirsiniz.

Son Zamanların Olay Oyunu GTA 5!

GTA 5 modları, oynamadığımız halde hepimizin saygı duyduğu bir şey. Kusursuz bir şekilde yapılmış bir kurgusal şehrin versiyonunu sade bir biçimde görmek istemeyen biri, Mass Effect’ten bazı izleri oyuna entegre etti desek? Ne yazık ki, GTA 5 modları son günlerde çokta eğlenceli olmayan bir sebeple manşetlere girdi. Birincisi sert yasal tehditlerden ve birçok kızgın oyunculardan bahsediliyor. İşte olup bitenler:

İnsanlar neden üzgün?

Rockstar Games ana şirketi Take-Two, GTA 5 ve diğer Rockstar Oyunları için çok popüler bir modding aracı / platformu olan OpenIV’in yaratıcılarına bir ihtarname mektubu gönderdi. Bir ihtarname mektubu yasal işlem niteliğinde değildir, ancak talepleri karşılanmazsa açık yasal tehdit tehdidi ile birlikte gelir. Take-Two’yı mahkemeye götürmek yerine, OpenIV yaratıcıları aracı kaptamaya ve dağıtmaya karar verdiler.

OpenIV nedir?

Resmi açıklaması şöyle: “OpenIV, Grand Theft Auto V,  Grand Theft Auto IV / EFLC ve Max Payne 3’ün PC versiyonları için çok amaçlı bir editör ve arşiv yöneticisidir.” GTA 5 kendi resmi bir mod desteğine sahip olmadığı için, OpenIV oyunun dosyalarında dolaşmaya, ayarlamalar yapmaya veya yeni şeyler eklemeye izin veren çok kullanışlı bir araç olarak görev yapıyordu. İnsanlar yaklaşık on yıldır kullanıyorlardı – bu noktada modding anlayışının temel taşıdır.

Take-Two, OpenIV’i neden kapattı?

Take-Two’nin verdiği resmi bildiri şöyle: “Take-Two’nin eylemleri yalnızca tek oyuncu modlarını hedeflemiyor. Ne yazık ki OpenIV, oyuncuların tacizine izin veren ve herkes için GTA Online deneyimine müdahale eden en son kötü niyetli mod’ları etkinleştirmekte. Oyuncularımızı olumsuz yönde etkilemeksizin yaratıcı topluluğu nasıl desteklemeye devam edebileceğimize dair çözüm üretmeye çalışıyoruz’’.

OpenIV, kötü yazılımlara yardımcı olmak için yaratılmasa da, Take-Two bu amaçlar için kullanılabileceğine inanıyor. GTA Online, Rockstar Games ve Take-Two için önemli bir gurur noktası (ve daha da önemlisi önemli bir gelir kaynağı) haline geldi, bu nedenle orada oynayan oyuncuyu tehdit eden herhangi bir konuda taviz vermiyorlar.

Peki, şuandan itibaren GTA Online’da daha mı az dolandırıcı göreceğiz?

Belkide neden olmasın? Çoğu GTA Online hilecisi başka kullanıcılar tarafından önceden oluşturulmuş şeyleri kendilerininkini kazanmanın peşinde koşmak yerine istismar ediyordu; bu nedenle onları etkilemez. Ancak Take-Two, belirli hile servislerinin de peşine düşmüş durumda. Bu da, GTA Online’da bir bütün olarak OpenIV’i kaptmaktan daha belirgin şekilde olumlu bir etki gösterecektir.

Bu, diğer GTA 5 modları için ne anlama geliyor?

OpenIV gibi diğer projeler var, ancak açıkça çalışmaya devam ederse, Take-Two’dan gelen yasal işlemden sürekli korkarak çalışacak. Bunları tamamen yoketmenin bir yolu olmasa da genel olarak GTA 5 mod yaratmada şaşırtıcı bir etkiye sahip olacaktır.

Oyuncular bunlara karşılık olarak ne yaptı?

Geçen hafta GTA 5’in Steam sayfasına baktınız mı? Son incelemeler “Oldukça Olumsuz” ve evet oyuncular Steam’in en popüler oyunlarından birinin genel puanını düşürmeyi başardılar. Take-Two’nın OpenIV tutumunu tersine çevirmesi için çağrıda bulunan bir Change.org dilekçesi şu ana kadar 50.000’den fazla imza topladı.

Ne yazık ki, özellikle modding meraklıları için, bu protesto gösterilerin Take-Two içerisinde çalkantılar oluşturacağını düşünmek oldukça iyimser olacaktır. 2013’te piyasaya sürülen oyunun o zamandan bu yana 80 milyondan fazla kopyası satın alındı yani bir inceleme bölümü bombalaması, kovanın yanında bir damla oldu. En gerçekçi umut, muhtemelen Take-Two’un, hileciler üzerinde biraz zaman harcayacağı, parmağını sertçe sallayacağı, sonra bir kez daha tek oyuncu odaklı modding için gbir çare üreteceğini beklemek olabilir.