Hacked! Yedek Dokunmatik Ekranlar Akıllı Telefonunuzu Hackletebilir

Hacked! Yedek Dokunmatik Ekranlar Akıllı Telefonunuzu Hackletebilir

Telefon Hackleme

Telefon Hackleme

Yeni bir inceleme, değiştirilen dokunmatik ekranların kötü amaçlı bir çip ile gömülmesi durumunda akıllı telefonunuzun güvenliğini aşmak için kullanılabileceğini buldu. Ars Technica, Negev’in Ben-Gurion Üniversitesi tarafından yayınlanan yeni bir gazete makalesi iki Android cihazında simüle edilen saldırıları içerdiğini bildiriyor: Huawei Nexus 6P ve LG G Pad 7.0. Araştırmacılar, üçüncü parti dokunmatik ekrana yerleştirilen kötü amaçlı bir yonga kullanarak aygıtların denetimini ele geçirdi. 

Zararlı dokunmatik ekranı olan telefonlar fotoğraflarınızı ve uygulama verilerinizi kaydedebilir veya güvenlik açıklarından yararlanmak ve cihazın denetimini ele geçirmek için doğrudan kimlik avı web sitelerine yönlendirilebilir. Anti-virüs programları bunu işaretleyemediğinden, donanımın işletim sistemi güncellemelerinden ve fabrika çıkışlarından kurtulduğundan saldırıyı tespit etmek çok zor. Araştırmacılar, araştırmacıların kötü niyetli cipslerine erişmek ve lehimlemek için telefonun dokunmatik kontrol birimi bağlantısında sıcak hava üfleyici kullandı. Araştırmacılar, “Saldırı, telefonun dokunmatik kontrol cihazının kötü amaçlı bir bileşenle değiştirildiğini ancak telefonun geri kalan donanım ve yazılımının orijinal ve güvenilir olduğunu varsayıyor.” 

“İyi motive olmuş bir hacker, bu tür saldırıları büyük ölçekli veya belirli hedeflere karşı tam olarak uygulayabilir. Sistem tasarımcıları, yedek bileşenleri telefonun güven sınırının dışına çıkarmayı düşünmeli ve savunmalarını buna göre tasarlamalıdır.” 

Akıllı telefon sahibi olanların yarısından çoğu telefon ekranlarının en az bir kez hasar görmesinden ya da bu olasılıktan dolayı, üçüncü parti dokunmatik ekranlardan yararlanma fikri oldukça akla yatkın. Bununla birlikte, modern akıllı telefonların çoğu kompakttır ve manipülasyon için aygıtların iç kısımlarına erişmeyi zorlaştırır. Apple’ın iPhone’ları, Touch ID gibi özelliklerin müdahale edilmesini engelleyen güvenli modüllere de sahiptir.

Akıllı Telefon Hack