İlk Pokemon Ultra Sun and Moon Global Mission Başarısızlığa Uğramıştı

İlk Pokemon Ultra Sun and Moon  Global Mission Başarısızlığa Uğramıştı

   Önceki Pokemon Sun and Moon sürümlerinde olduğu gibi, Pokemon Ultra Sun and Ultra Moon da, Global Mission olarak adlandırılan görevlere sahip. Bunların ilki yakın zamanda sonuçlandı. Ne yazık ki oyuncular hedefe ulaşamadı.

   Pokemon Ultra Sun and Ultra Moon’daki ilk Global Mission “Çok sayıda Pokemon yakalamak” olarak adlandırıldı ve dünya genelindeki oyuncular görevlendirdi. 10 günde iki oyun arasında 10 milyon Pokemon yakalandı. Bununla birlikte, oyuncular sadece hedef sayısının yarısından biraz fazla olan 5.442.088 Pokemon yakalamayı başardılar.

  Global Misyonu başarıyla tamamlayan katılımcılar 2.000 Festival Coins ile ödüllendirilirken, Pokemon Global Link hesabına sahip olanlar iki kat fazla kazanacaktı. Meydan okuma başarısızlıkla sonuçlanınca Global Misyon’a katılan oyuncular 1.000 adet Festival Coins kazandı. Pokemon Global Link üyeleri de 2000 Festival Coins aldı.

  Benzer bir durum geçtiğimiz yıl yapılan Sun and Moon Global Mission da başarısızlığa uğradı. Oyuncular 100 milyon Pokemon’u yakalamakla görevlendirildi. İkinci Sun and Moon Global Mission da benzer şekilde hedefine ulaşamamıştı, ancak sonrasındaki oyunlar çok daha başarılıydı. 

  Bir sonraki Global Pokemon Misyonu Ultra Sun ve Ultra Moon, 12 Aralık‘ta başlıyor ve “Have Fun Mantine Surfing” deniyor. Meydan okuma  27 Aralık’a kadar devam edecek.

   Bu arada, Pokemon Ultra Sun ve UltraMoon’un ilk Online Yarışması olan Johto X Alola Çevrimiçi Yarışması için kayıtlar 7 Aralık‘ta. Yarışma ise 15 Aralık‘ta başlıyor. Yarışma, Double Battles formatını kullanıyor ve yalnızca Johto ve Alola Pokedexes‘de bulunan Pokemon ile sınırlandırılıyor. Pokemon Bankası aracılığıyla Ultra Sun ve Ultra Moon’a klasik Gold ve Silver sürümlerinden aktardığınız pokemon da yarışmaya uygun.

 Kaynak: 1