IMF Şefi Christine Lagarde Kripto Düzenlemesinin Kaçınılmaz ve Gerekli Olduğunu Söyledi

IMF Şefi Christine Lagarde Kripto Düzenlemesinin Kaçınılmaz ve Gerekli Olduğunu Söyledi

IMF ve Kripto Düzenlemesi

IMF ve Kripto Düzenlemesi

Dün, 11 Şubat’ta CNNMoney’e; Uluslararası Para Fonu (IMF) şefi Christine Lagarde kripto para birimlerinin düzenlenmesinin uluslararası düzeyde “kaçınılmaz” ve gerekli olduğunu söyledi.

CNNMoney gelişmekte olan piyasa editörü John Defterios ile yaptığı bir röportajda, muhtemelen “küresel piyasalarda yüksek getirilere açlığın” neden olduğu kripto piyasalarının giderek artan popülaritesi ile ilgili olarak Lagarde, eğilimlerin bu arayanların “sürü zihniyet”ini gösterdiğini söyledi.

Lagarde, bu eğilimin, anonim nitelikleri dolayısıyla para aklama ve diğer yasadışı çevrimiçi etkinlikler için kullanılabilecek kripto para birimlerine bir gönderme olan “karanlık etkinlik” tarafından desteklendiğini de sözlerine ekledi.

Lagarde, Nicolas Sarkozy ile Bernard Tapie arasında 400 milyon dolarlık kaçak bir transferi kolaylaştırdığı gerekçesiyle herhangi bir suçlamayı reddettiği halde, Aralık 2016’da suçlu bulunmuştu.

Lagarde, kripto düzenlemesine ilişkin olarak kaçınılmaz olduğundan bahsetti:

“Açıkça, uluslararası düzenlemeye ve uygun denetime ihtiyaç duyduğumuz bir alan.” dedi.

Lagard, Ekim 2016 yılının başlarında Wall Street Journal’a önümüzdeki beş yıl içinde dijital para birimleri benimseyen bankaların para aklama ve sahtekarlık faaliyetlerini önlemek için düzenlemeye ihtiyaç duyacağını belirttiğini söyledi.

Geçen yılın Ekim ayında Lagarde, zayıf ulusal para birimlerine sahip ülkelerin kendi dijital para birimlerini başlatmak için potansiyel menfaatleri hakkında önceki yorumlarının ardından IMF’ye kendi kripto para birimini oluşturma ihtimalini de ifade etmişti.

Kripto piyasaları yeni yıla nispeten geçici bir başlangıç yaparken bankalar ve finansal kurumlar kripto para birimlerini düzenleme konusunda daha ciddi hale geldi.

Dünya çapında birçok büyük banka, kredi kartının kripto alımlarını yasaklamış vaziyette. Öte yandan, Ortak Emtia ve Gelecek Ticaret Komisyonu (CFTC) ve ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) 6 Şubat’ta yapılan duruşmada gelecek düzenlemelerin kripto sektörünü boğmak yerine geliştirilmesi gerektiği yönünde izlenim verdi.

Kaynak: 1