İngiltere Elektrikli Otomobillerin Kaynağı Olacak – 482 km Menzil

İngiltere Elektrikli Otomobillerin Kaynağı Olacak – 482 km Menzil

Alcraft GT

Alcraft GT

İngiltere‘nin dışındaki yeni bir elektrikli otomobil şirketi Tesla‘yı menzildeki atışta yenmeyi umuyor. Alcraft Motor Company adı verilen şirket, Alcraft GT ile “İngiltere’nin elektrikli otomobil şirketi” olma hedefinde. Şirket Electrek’e göre, elektrikli otomobilin “300 mil (482 km)” menzilde olduğunu iddia ediyor. Şirket yaptığı açıklamada, “Düşük karbonlu otomobil pazarı için geleneksel becerileri ve yüksek teknolojiyi bir araya getiren bir İngiliz otomobil şirketi kurmak istiyoruz” dedi. 

Alcraft Motor Company

Alcraft Motor Company

Şirket, Indiegogo’daki crowdfunding kampanyasında yardımcı olması için bir dizi koleksiyon yayınladı. 

Alcroft, ilk hibritini kurmak için platformdan 600.000 pound (783.996 $) tutarında bir kaynak toplamayı hedefliyor. Her şey yolunda giderse, şirketin üretiminin 2019’da başlaması için daha fazla fon aramaları muhtemeldir. Kampanya, hedeflerinin yüzde birinde ve iki ay kaldıkları taktirde son ödeme tarihini karşılamak üzere oluşturuldu. 

Bitmiş araçların beklenen fiyatı, Tesla’nın tekliflerinin en üst seviyesinin bile çok üzerinde olacak: Şirket, arabalarını £ 130,000 ila £ 145,000 (169,809 – 189,402 $) arasında satmayı hedefliyor.

2019 uzak bir tarih ve Tesla’nın hem menzillerini genişletip hem de ortalama tüketicilerin karşılayabilecekleri fiyatların düşmesine izin vermeye devam etmesi için bol bol zaman var.