Instagram’a Görüntülü Arama Özelliği Geliyor

Instagram’a Görüntülü Arama Özelliği Geliyor

Instagram artık yalnızca fotoğraf makineniz olmak istemiyor, hedefi biraz daha yükseltip telefonunuz olma yolunda ilerliyor. Snapchat‘ten daha iyi olmak istiyor. Instagram‘daki gömülü dosyalar Instagram’ın yeni bir şeylere hazırlandığını ele verdi. Instagram görüntülü ve sesli arama yapmaya hazırlanıyor. 

WAbetainfo blogunun Ocak ayında video çağrı düğmesi ikonları içeren resim bu tahmini güçlendiriyor. O zamanlar yalnızca dahili olarak test edildi ve Instagram yorum yapmayacağını belirtti. Benzer şekilde bugün bu yeni kanıt ile sunulduğunda, Instagram sözcüsü yine ”Ne yazık ki bir yorum yapamayız.” dedi.

Ancak düğme iconlarının resimleri yayıldığından beri bunu inkar etmeleri zor gibi. Daha önce de Giphy GIF konusunda yorumda bulunulmamıştı ve bir hafta sonra özellik kullanıma sunuldu. 

Snapchat görüntülü konuşma özelliğini 2014 yılında sunmuştu. Instagram hikaye, filtre gibi özelliklerden sonra bu özelliği de kendine katıp Snapchat‘i geride bırakmaya çalışıyor. 

Diğer bir Facebook uygulaması olan Messenger, 2013 yılında VoIP sesli arama yöntemini denemeye başladı; 2015 yılında video araması yaparak 2016 yılında altı yönlü bölünmüş ekranlı grup görüntülü görüşmesini başlattı. Bir yıl önce her ay 400 milyon kişi  Messenger sesli ve görüntülü aramasını kullanılırken, popülerliklerini açıkça sergilediler.

Instagram‘ın Snapchat‘le olan yarışması Snapchat‘in Story özelliğinin kullanımını azalttı ama genç kullanıcılar hala Snapchat’in mesajlaşma kısmını severek kullanıyor. Instagram, Nisan 2017’de doğrudan ve geçici olarak sürekli görüntü paylaşımını birleştirdikten sonra geçen yıl bağımsız Direct uygulaması başlattıysa da, mesajlaşma kısmı hala Messenger‘a sıçramış hissi uyandırıyor.

Instagram, görsel iletişim kurmanın en iyi yolu olabilirse, ortam ne olursa olsun Snapchat‘ten kullanıcıları çalabilir ve uygulama tüm dünyadaki insanlara daha çekici gelebilir. Instagram, mesajlaşmadan para kazanmakla kalmaz, aynı zamanda insanların telefonları için stand-by haline gelip, yayınlarını ve reklamları gösteren Öyküler’in yayılmasına neden olabilir.

Instagram‘ın, arkadaşlarınızın hayatına bir pencere olması amaçlanmaktadır. Artık haftalık özet akışlarını, Hikayedeki günlük maceraları, canlı monologları ve Direct’deki mesajları alıyorsunuz. Arama özelliği, Instagram‘ın penceresini biraz daha aralayabilir.

Kaynak: 1