Instagram’ın ‘Keşfet’ Sekmesine Yeni Özellikler Ekleniyor

Instagram’ın ‘Keşfet’ Sekmesine Yeni Özellikler Ekleniyor

Instagram ‘Keşfet’ Yeni Özellikler

Instagram 'Keşfet' Yeni Özellikler

Şirket bu sabah Facebook‘un F8 geliştirici konferansındaki açılış konuşması sırasında Instagram’ın Keşfet bölümü iyileştimelerini duyurdu. Güncelleme, kendi ilgi alanlarınıza ve zevklerinize dayalı olarak önerilerini güncel kanallarda daha iyi düzenleyecektir. Böylece, aradığınız içerik türlerini daha kolay bulabilirsiniz.

Daha önce, beğendiğiniz belirli bir temaya bağlı fotoğraf ve video gruplarını bulmak için Keşfet sayfasında sayfayı aşağı kaydırırsınız. Bununla birlikte, güncellenmiş Keşfet bölümünde, sayfanın üst kısmındaki kaydırılabilir, yatay bir satırda butonlar bulacaksınız. Böylece, daha hızlı göz atmak istediğiniz konuya ulaşırsınız.

Sayfayı gezerken ve butonlardan birine indiğinizde; örneğin, “Hayvanlar” olsun. “#instagramköpekleri” veya “yavru” gibi birtakım alakalı hashtag’ler görürsünüz.

Instagram, Aralık ayında hashtag’leri takip etme özelliğini başlatmıştı ve bu özellik, kullanıcıların Instagram içeriği ile etkileşimde bulunmalarının popüler bir yolu olduğunu söylemişti. Dünya çapında 100 milyondan fazla kişi artık şirketin hashtaglerini takip ediyor.

Buna ek olarak, milyonlarca kişi içeriği bulmak için Keşfet’i kullanır. Bu nedenle, kullanıcıları beğenecekleri hashtag’lere bağlamak için bu bölümü daha da geliştirmek mantıklıdır.

Yeni Keşfet bölümü, deneyimi daha kişiselleştirmek için Instagram sınıfından içerik sınıflandırma ve iyileştirme sinyalleriyle zenginleştirilmiş yapay zeka ile destekleniyor.