iOS 11 Özellikleri

iOS 11 Özellikleri

iOS 11 Özellikler

iOS 11 Özellikler

Apple‘ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11, 19 Eylül’de yeni iPhone 8 ve 8 iPhone Plus ile birlikte yayınlanacak. 

Aslında, Apple’ın mobil işletim sistemini şirketin geliştirici Haziran ayı konferansında gösterdiği gibi, bir süredir iOS 11’den neler bekleyebileceğini biliyoruz. Yıllar içinde iOS’un en büyük yükseltmelerinden biri ve zaten bildiğimiz her şey hala burada: Siri çevirileri, iMessage’de Apple Pay, iPad’de ekran modunu bölme, sürükle ve bırak, yepyeni bir kontrol merkezi olan ARKit, Rahatsız Etmeyin modunda sürüş, ekran kaydı ve liste devam ediyor. 

Ancak şimdi, özellikle de iPhone X’de iOS 11‘e gelen daha fazla özellik hakkında bilgi edindik. Bazılarını HomePod ürün yazılımı sızıntısından biliyorken, tamamen yeni olan birkaçı var. Bunlara bir göz atalım. 

FACE ID
iPhone‘larda ilerlemeye başlayan en büyük değişikliklerden biri de iPhone X‘de Touch ID’nin kaldırılması. Bunun yerine Apple, kullanıcının yüzünü tanımak için kızılötesi kameralar ve 3D derinlik algılama teknolojisinin bir kombinasyonunu kullanıyor ve buna Face ID diyor. Face ID telefonun kilidini açmak, Apple Pay ödemelerini yetkilendirmek ve Touch ID kullanan iOS’un diğer tüm kısımlarının yerine geçmek için kullanılacaktır. 

Animoji

Animoji

ANIMATED EMOJI
Tabii ki, derinlik algılama teknolojisinin tümü (ve ARKit’in sistem düzeyinde asılı olduğu) yalnızca pratik kullanıma sokulmakla kalmıyor. Apple’ın bu yeni teknoloji ile biraz eğlenmeye başlama yollarından biri, yüz Kimliği’ni güçlendiren aynı sensörler sayesinde emojinin yüz ifadelerinizi taklit edebileceği yeni bir özellik olan “Animoji” veya animasyonlu emoji. Bunları iMessage içinde arkadaşlarınıza gönderebileceksiniz. Ayrıca telefon bunları başka yerlerde paylaşılabilecek video dosyaları olarak da kaydeder. 

GÖSTERGE AYDINLATMA VE SELFIE MODLARI
Apple, bir konudaki profesyonel aydınlatma ayarlarını taklit etmek için ikili kameralardaki derinlik bilgilerini kullanan iPhone X ve iPhone 8 Plus‘da yeni bir dönemeç olan “portre aydınlatma” adlı portre modundan kısaca bahsetti. Apple yetkilisi Phil Schiller, “bunlar, nesnenin ışığı üzerindeki filtreler değil, bu gerçek zamanlı analiz” dedi. Umarız bu, Samsung’un yerel kamera uygulamasındaki güzellik etkilerinden daha cüzi olacak anlamına geliyordur. Ancak, Portrait Mode gibi geçen yıl Portre Aydınlatma beta olarak piyasaya çıkmıştı, bu yüzden mükemmel olmasını beklemeyin. 

Selfie Modları

Selfie Modları

Telefonun önündeki derinlik algılama teknolojisi sayesinde iPhone X de ön yüze bakan bir portre modu alıyor; yani normal portre modu ile aynı türde bulanık arka planda mevcut selfieler alabileceğiniz anlamına geliyor. 

YENİ JESTLER
iOS 11’in iPhone X’de bazı yeni hareketleri var. Kontrol Merkezi’ne şimdi telefonun sağ üstünden hızlıca kaydırarak erişilebilir. Ve ana ekran tuşu olmadan, ana ekrana dönmek için alttan hızlıca yukarı doğru kaydırmanız gerekecektir. Kaydırma ve durma çoklu görev görünümünü getirir.