It Dünya Çapında 179,2 Milyon Dolar ile Açılış Rekoru Kırıdı

It Dünya Çapında 179,2 Milyon Dolar ile Açılış Rekoru Kırıdı

It Rekor

It Rekor

Sinema başına ortalama 28,552 dolar demek. Bu etkileyici açılımın rekorları arasında şunlar sayılabilir: Bir korku filmi için yapılan en büyük açılış; R-rated bir film için en büyük 3 günlük haftasonu açılışı; 2017 yılında 3. en büyük açılış; Eylül filmi için en büyük açılış (Hotel Transylvania 2‘nin 48.5 milyon dolarlık açılını geçerek); Eylül ayında ve bir korku filmi için en büyük haftasonu IMAX açılışı (7 milyon dolar); R-rated film için en çok salonda gösterim; New Line için en büyük haftasonu açılışı. It filminin Perşembe ön değerlendirmelerinde kazanılan 13,5 milyon dolarlık hasılat, bir korku filmi için şimdiye kadarki en büyük Perşembe kazancı oldu (R-rated bir filmin en büyük hasılatı olan Deadpool‘un 12,7 milyon dolarını geçerek). Eylül ayının en büyük ön gösterimi ve aynı zamanda New Line’ın en büyük gösterimi. 

Hedef kitlelerden bir B+ CinemaScore yapmak için It 35 milyon dolara maloldu. Şunu da belirtelim; Irma Kasırgası nedeniyle bu hafta sonu yaklaşık 175 sinema Florida’da kapandı. Florida tipik olarak yerel brütün yaklaşık 5,5 – %6.5’ini temsil etmektedir. 

Uluslararası alanda edilinen bilgi göre, bir korku filmi için şimdiye kadar yapılan en büyük kazanç oldu. 46 ülkenin 10665 sinemasından 62 milyon dolar hasılat sağlandı. Dünya çapındaki toplam tutarı 179,2 milyon dolara ulaştı. En yüksek uluslararası pazarlar; 12.3 milyon ABD doları ile İngiltere, 6.7 milyon ABD doları ile Rusya, 5.9 milyon ABD doları ile Avustralya, 5.6 milyon ABD doları ile Brezilya, 4.3 milyon ABD doları ile Kore ve 3.1 milyon ABD doları ile İspanya oldu. 

It

It