Japonya Dijital Para Birimi Test Ediyor

Japonya Dijital Para Birimi Test Ediyor

Japonya Dijital Para Birimi J-Coin

Japonya Dijital Para Birimi J-Coin

Japon bankalar 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde yeni bir dijital para birimi sunmak için birlikte çalışıyorlar.

J-Coin adı verilen para birimi Japon Yeni‘nin yanında bulunur ve geleneksel para birimi için birebir değiştirilebilir. Kullanıcılar, mağazalarda çalışmak için QR kodları kullanan bir mobil uygulama aracılığıyla para birimine erişebilir.

Para biriminde lider bir gelişme olan Mizuho Financial Group’un genel müdürü ve başkanı Yasuhiro Sato, J-Coin’in “kredi ve borç kartlarının çok önünde” olduğuna inandığını söyledi.”Çünkü kartları kullandığınızda mağazalar belli bir ücret ödüyor.” dedi. 

J-Coin’in ülkenin tüm işlemlerin yüzde 70’ini oluşturan nakit para kullanımını da etkilemesi amaçlanıyor.

“Nakitten çok memnunuz, çünkü Japonya çok bilinçli güvenliği olan bir ülke, ancak nakit çok üretken değil bu yüzden yapıyı nakitten elektronik paraya çevirmemiz gerekiyor” diye ekledi Sato. 

Dijital para birimin kabul edilip edilmeyeceği ya da başarılı olup olmayacağı belli değil. Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), kendi gelişiminin yanı sıra gelecekte J-Coin’i etkileyebilecek olan MUFG para birimi denilen blok zincir tabanlı bir para birimi test ediyor. 

Şirket, J-Coin’i destekleyen diğer bankalara katılma konusunda soru sormuş olmakla birlikte, istediğini söyleyerek yanıt verdi. “MUFG coin sonuçları ve diğer bankalar da dahil olmak üzere Japonya çapında kullanılabilecek bilgi birikimi, ancak hangi somut tedbirleri almaya karar verdik.” Şu anda 1.600’den fazla MUFG çalışanı giderleri karşılamak için para birimini kullanıyor. 

Dijital kesintinin neden olacağı beklenen değişikliklerin bankalar tarafından çözülmesi gerektiği yaygın bir şekilde biliniyor ancak dijital para birimi başarıyla uygulanırsa Japonya ekonomisine 10 milyar Yen ilave sürebilir.

MIT‘nin Teknoloji İncelemesine göre, her şey iyi giderse, Japonya kripto para birimleri deneyen başka birçok ülkeye katılır. Örneğin, Venezuela‘nın hiperenflasyonla başa çıkmak için Bitcoin‘e geçme aşamasında olduğu söyleniyor.

Japonya Dijital Para Birimi

Kaynak: 1
Kaynak: 2
Kaynak: 3