Komodo (KMD) Nedir? Komodo Nasıl Alınır?

Komodo (KMD) Nedir? Komodo Nasıl Alınır?

Komodo (KMD) Nedir?

Komodo (KMD) Nedir?

Komodo (KMD) merkezi olmayan, açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Eylül 2016’da başlatıldı ve aynı geliştirici  olan “jl777” tarafından BitcoinDark (BTCD) ‘dan geliştirildi. Bununla birlikte, temel yazılım Zcash’ten çatallandı. Yeni şifreleme, SuperNET’in altyapısını ve yazılım uygulamalarını kullanarak SuperNET platformunda çalışır. 

Komodo blok zincir platformu, Komodo’nun açık kaynak kodlu şifreleme işlemini; değiştirilebilir, özel, anonim, şeffaf işlemler için kullanıyor ve bu işlemler Bitcoin’in blok zincirini kullanarak Geçici İş Kanıtı (dPoW) protokolü ile son derece güvenli hale getiriliyor. Kendini Komodo blok zincirine bağlayan kripto para birimi platformlarının, Bitcoin‘inkinden çok daha düşük işlem ücretlerinden faydalandığına dikkat etmek önemlidir.

Komodo Platformunu Anlamak
Komodo platformunu anlamak için bu üç şey hakkında bazı şeyleri bilmelisiniz; Zcash, Gecikmeli İş Kanıtı (dPOW) ve SuperNET. 

1. Zcash: Bu, sk-SNARK protokolünü (gönderici, alıcı ve miktarı hakkında bilgi gizleyen bir teknoloji) kullanan açık bir şifreleme projesidir. Bu teknoloji, çift harcamaların yapılmasını önlemek için kullanılır. Aynı protokol, Komodo tarafından isimsiz ve özel işlemler yapmak için de kullanılmaktadır.

2. Gecikmeli İş Kanıtı (dPOW): Bu yeni protokol Komodo geliştiricileri tarafından geliştirildi ve ek bir güvenlik katmanı arayan diğer üçüncü taraf blok zincirlerine izin verirken Komodo Platformu için daha iyi güvenlik sunuyor. Normal İş Kanıtı (POW) protokolünü (Bitcoin gibi) kullanan bir fikir birliği mekanizmasıdır. Ama biraz farklı yapar. dPoW, blok zincirindeki blokları notere tasvir eden bir mekanizma içerir. Bu, tamamen değişmezliği sağlar ve işlemlere ikinci bir güvenlik katmanı verir. Önceden seçilmiş 64 noter düğümü bu noterlik işlemesini yerine getirir ve değiştirilemezlik riskini azaltır.Bu, eğer bir hacker bir Komodo işlemini değiştirmek istiyorsa, önce Bitcoin blok zincirini değiştirmesi gerektiği anlamına gelir. Fakat bunun mümkün olmadığını zaten biliyoruz.

3. SuperNET: SuperNET, NXT kripto para birimi platformunun üzerinde hizmetler kurmayı ve aynı zamanda çekirdek coin olarak adlandırılan diğer blok zincir projeleriyle işbirliğini kolaylaştırmayı amaçlayan bir projedir. SuperNET ekibi, 2014’teki başarılı ICO’dan bu yana kripto para birimi ekosisteminin uçtan uca tamamlanması için gerekli çeşitli bileşenleri geliştirmektedir.

Komodo Nasıl Alınır?

Ülkemizdeki borsalarda altcoin alım satım işlemleri ne yazık ki yapılmamaktadır. Komodo da bunlardan biridir. Bundan dolayı yurt dışı borsalarını kullanmanız gerekmektedir. İşlemlerinizi ne şekilde yapacağınızı öğrenmek için “Altcoinler Nasıl Alınır?” makalemize bakınız. İsterseniz binance.com sitesine üye olarak diğer altcoin işlemlerinizi de yapabilirsiniz.

Türkiye’deki coin siteleri için Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

Ayrıca; güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.