Kötü Şöhrete Sahip Overwatch Oyuncuları Xbox One’da Susturulacak

Kötü Şöhrete Sahip Overwatch Oyuncuları Xbox One’da Susturulacak

Overwatch Oyuncuları

Overwatch Oyuncuları

Xbox Live‘da kötü şöhrete sahip oyuncular, “Avoid Me” diye tayin edilenler oyun içi sesli sohbetlerini devre dışı bırakacaklar. Bununla birlikte, bu oyuncular diğer herkes gibi matchmaking gruplarında kalacaklar. Blizzard, PS4’te benzer bir yaklaşım kullanılıp kullanılmadığını söylemedi. 

Blizzard “Xbox Live şöhretini ‘Avoid Me’ olarak indirgeyen oyuncular, diğer Overwatch oyuncularıyla aynı çöp toplama havuzunda kalacak,” dedi. “Ancak, artık oyun içi sesli iletişimi kullanamazlar.” diye devam etti. 

Muhtemelen bu değişiklik, Blizzard’ın Overwatch’daki “toksisite artışının gelgitini” ortadan kaldırmaya yönelik çabalarının bir sonucudur. Geçen hafta, Overwatch oyun direktörü açık bir şekilde Overwatch ile olan toksisite sorunları ve Blizzard’ın nasıl yanıt vermesi gereken bir problem olduğunu söyledi. 1.2 milyondan fazla görüş açısı gösteren videoda söylediği şeylerden biri, Blizzard’ın rahatsız edici oyuncular için “yaramaz havuzlar” oluşturmayacağı ve bugün yayınlanan Xbox One için yama notlarının verildiği. Videoya göz atabilirsiniz.