Kripto Bankamatik Kartları, Kripto Para Biriminin Kabulünü Artırıyor

Kripto Bankamatik Kartları, Kripto Para Biriminin Kabulünü Artırıyor

Kripto Bankamatik Kartları

Kripto Bankamatik Kartları

Kripto para birimleri ve bu dijital paraların üzerine inşa edildiği blokaj teknolojisi son aylarda manşetlerden düşmüyor. Ancak, artan temyizine rağmen, kriptoların kullanılabilirliği sınırlı kalmaktadır; daha hızlı, yaygın bir hale gelmesini sağlayan bir kabule ihtiyaç vardır. Kripto bankamatik kartlarının giderek artan popülaritesi sayesinde, bu durum yakında değişebilir.

Kripto bankamatik kartları, normal kredi kartlarınız gibi çalışır; nakitsiz bir ödeme altyapısında bulunurlar. Ama kripto para birimlerine eklenen bonuslarla birliktedir. Geleneksel bankamatik kartlarında olduğu gibi, bir banka hesabına bağlı olmak yerine, kripto bankamatik kartları bir dijital para cüzdanı ile bağlantılıdır. 

Örneğin; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Zcash ve Dash gibi pek çok popüler kripto para birimini destekleyen Centra Card‘tır. Kripto para birimleri bir ülkeye özgü bankacılık kanunlarına tabi olmadığından, kripto bankamatik kartı aslında herhangi bir genel ticari çevrede kullanılabilir. 

Bitcoin Bankamatik Kartı

Kripto para birimleri daha yaygın şekilde kabul gören bir para birimi biçimi haline gelmesi durumunda çözülmesi gereken bazı konular hala var. Bunlar hükümet düzenlemesi, fiyat değişkenliği endişeleridir. Bu sorunlar çözüldüğünde, bir devrim içindeyiz diyebiliriz. Kriptoyu kitlesel olarak benimsemek; sadece finansal olanları değil, işlemlerimizi nasıl yürüteceğimizi değiştirecektir. Bu konuda, kripto bankamatik kartları boşluğu kapatmak için yardımcı olabilir. 

Trive CEO’su David Mondrus, Coin Telegraph’a göre; “Bir kripto banka kartı, kullanıcıların kripto cüzdanlarını bir perakende ortamında blok zinciri tabanlı küresel bir motor (pos makinesi) sayesinde kolaylıkla ve düşük sürtünme ile kullanmalarını sağlar.” dedi. 

Kripto bankamatik kartları, farklı para birimlerine kolayca şifreleme dönüşümü yapmalarına izin verdikleri için gezginler için uygundur. Bunlar, yerel para biriminin kötüye gittiği yerlerde hayat kurtarıcı da olabilir. Kripto bankamatik kartları, satın alma gücünü kaybetmeden daha fazla kişinin kripto para birimlerine yatırım yapmasına da yardımcı olabilir.

Kaynak: 1