Kuzey Amerika’da ‘League of Legends (LoL)’ Şampiyonası Takımları Belirlendi

Kuzey Amerika’da ‘League of Legends (LoL)’ Şampiyonası Takımları Belirlendi

League of Legends (LoL) Şampiyonası

League of Legends (LoL) Şampiyonası

Bu yılın başlarında, League of Legends stüdyosu Riot Games, oyunun Amerikan pro ligi için yeni kurallar getirdi. Uzun süredir, Kuzey Amerika Ligi Şampiyonası Serisi (NA LCS), 2018 sezonundan başlamak üzere on takımdan oluşan kalıcı bir kadroya sahip olacak.

Seçilen takımlar ise şunlar: 100 Thieves, Cloud9, Clutch Gaming, Counter Logic Gaming, Echo Fox, FlyQuest, Golden Guardians, OpTic Gaming, Team Liquid ved Team SoloMid. Bu yazın 2017 NA LCS’sinden geri dönenlerden çoğu burada ama belirgin bir şekilde eksik olan sezonun ikinci sıradaki finalisti Immortals. Bir açıklama yapan Riot; potansiyel takımların stratejilerini, marka ve iş planlarını, personel uzmanlığını ve ‘geleneksel sporlardan edindiği tecrübeleri’ değerlendirdiğini söyledi.

Ne olursa olsun, tutarlı bir takım listesi LCS‘yi olumlu etkilemelidir. Oyuncular ve antrenörler daha fazla istikrarın keyfine varacak ve yatırımcılar kötü performansın onları ligden atacağından endişe duymadan ekiplere fon sağlayabilecekler. Artı, LCS takım listesine eklenen diğer kurallar oyuncu maaşları ile ilgili; minimum oyuncu maaşını 25.000 $ ila 75.000 $ arasında yükseltmek ve ligdeki gelir paylaşımını sporcularıyla zorunlu hale getirmek gibi kuralların oyuncuların kariyerlerini dengeye koyması bekleniyor. Bu durum, Kuzey Amerika liginin performansını ve prestijini Avrupa ve Güney Koreli meslektaşlarının seviyesine getirebilir.

Kaynak: 1