League of Legends’ da Onur Sistemi Önemli Bir Değişikliğe Uğruyor.

League of Legends’ da Onur Sistemi Önemli Bir Değişikliğe Uğruyor.

League of Legends’ın “Onur sistemi”, 2012 yılında oyunculara diğer savaşçılarını oyundaki göze çarpan davranışları için ödüllendirebilecekleri bir “olumlu geri bildirim inisiyatifi” olarak ortaya çıktı. LoL Onur sayfası şu ifadeleri kullanıyor:

”Onur sayesinde, oyun sonrası lobideki summoner isminin yanındaki ‘çok iyi’ simgesini tıklayarak oyunun harika olmasına yardımcı olan summonerlere teşekkür edebilirsiniz. Oyundaki sportmenliğinizle diğer summonerlerinizi etkilediğinizde ayrıca kendinizde şeref kazanacaksınız”

Elbette olumlu bir fikir, ancak Riot’un en yeni gelişim videosunda da belirttiği gibi, bu uygulama mükemmel değil. Baş üretici New001, “Geçerli onur sistemi derinlikten yoksun ve sportmenliği güçlendirmek adına kötü bir iş çıkarıyor. Ödüllerin nasıl işlediğini anlamak zor ve geri bildirim eylemlerinizde gecikmeli veya bağlantı kopmuş gibi hissettiriyor” dedi. 

Böylece, Riot şimdi “oyunun gerçek tecrübesiyle çok daha bütünleşmiş” olan ve bu sene piyasaya süreceği yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Daha büyük teşvikler sunacak ve basit olan “oyundaki en olumlu oyuncuların küçük yüzdesi” yerine “kalıcı sportmen olma” üzerine odaklanmaya devam edecek.

Değişikliklerin gerçekleştiğini bilmek güzel. LoL gibi rekabetçi oyunlarda çok hızlı ve kolay bir şekilde ortam gerilebilir, bu nedenle oyuncuların güzel ahlaklı olmasını teşvik eden (veya gerçek hayattan bağımsız olarak en azından karşısındakine insancıl bir şekilde davranmasını sağlayan) bir yeniliği hoş karşılıyoruz. Yenilenmiş onur sistemi hakkında detaylar yakın gelecekte açığa çıkacak.