Metro Exodus Çıkış Tarihi Onaylandı

Metro Exodus Çıkış Tarihi Onaylandı

Metro Exodus

Metro Exodus

Microsoft‘un E3 2018 basın toplantısında, Metro Exodus için yeni bir fragman sergilendi. Yaklaşan birinci şahıs nişancıya başka bir bakış sunmanın yanı sıra, oyunun PS4, Xbox One ve PC için ne zaman çıkacağını da doğruladı. Aynı gün başka bir nişancı oyunu daha çıkıyor.

Yeni fragmanda açıklandığı gibi, 22 Şubat 2019 Metro Exodus piyasaya çıkış tarihi olarak belirlendi. Bu, BioWare’in yeni IP’si olan Anthem‘in çıkış tarihi olarak belirlediği aynı gün.

Metro Exodus’un bu yıl çıkması bekleniyordu; Ancak, yayıncı THQ Nordiç Mayıs ayında yaptığı açıklamada, oyunun 2019’un ilk çeyreğinde çıkacağını açıkladı. Gecikme için bir neden sunulmadı, ancak geliştirici 4A Games, mümkün olan en iyi deneyimi sağladığını söyledi.

4A, “Herkesin en iddialı Metro oyununu mutlak en iyi haliyle deneyimlemesini istiyoruz. Bu nedenle çıkış tarihini Q1 2019’a taşıdık. Bunun hayranlar için hayal kırıklığı yaratacağını biliyoruz, ancak E3’te daha önce hiç görülmemiş bir çevreden yeni bir oyun ortaya çıkaracağız.” demişti.

Yeni Metro Exodus fragmanı, çeşitli silah ve kişiselleştirme seçeneklerinin yanı sıra oyunun ıssız ortamını da sergiledi. Hayatta kalma hakkında bir konuşma yapan bir adamla başlıyor, ziplinler ve örümcek ağlarını yakmak ve odaları aydınlatmak için bir çakmak kullanma yeteneği gibi bazı oyun öğelerini gösteriyor.