Microsoft, Büyük Windows 10 Güncellemesini Mavi Ekran Sorunları Yüzünden Geçiktiriyor

Microsoft, Büyük Windows 10 Güncellemesini Mavi Ekran Sorunları Yüzünden Geçiktiriyor

Windows 10 Güncellemesi Gecikecek

Windows 10 Güncellemesi Gecikecek

Microsoft, geçtiğimiz hafta Redstone 4 kod adı verilen bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesini başlatmayı planlıyordu. Yazılım devi 10 Nisan’ı güncellemeyi yayınlayacak bir iç hedef olarak seçmişti, ancak son dakikadaki “engelleme hatası” yayınlamayı geciktirdi. Olağandışı bir değişiklikte, Microsoft, bugüne kadar Windows Update aracılığıyla toplu bir güncellemeyle hatayı düzeltmek yerine yeni bir derleme yayınladı.

Microsoft’tan Dona Sakar; “Bazı durumlarda, bu güvenilirlik sorunları, örneğin PC’lerde daha yüksek bir yüzdeye (BSOD) yol açabilirdi. Bu sorunları gidermek için bir Toplu Güncelleştirme paketi oluşturmak yerine, içerdiği düzeltmelerle yeni bir derleme oluşturmaya karar verdik.” diyor. Microsoft, engelleme hatasının nedenini veya neden son anda keşfedildiğini açıklamadı.

Yeni yapı Fast Ring’deki Windows Insiders için kullanılabilir ve kısa bir süre için Slow Ring ve Release Preview seçeneklerine sunulacaktır. Microsoft’un planlarına aşina olan kaynaklar, bu derlemenin (sürüm 17134) bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesinin son sürümü olarak işaretlendiğini söylüyor.

Microsoft, Spring Creators Update adlandırma işlevini birden çok kez kullanan şirkete rağmen henüz resmi olarak bu güncellemeyi seçmedi. Şu anda Microsoft, Redstone 4’ün son adı olarak “Windows 10 April 2018 Update” ni seçecektir. Microsoft gözlemcisi WalkingCat bu isme referans veren bir video keşfetti, ancak engelleme hatası gecikmesi bu güncellemenin Mayıs ayında yayınlanmasını zorlaştırabilir. Bu güncellemenin ismini daha

Bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi, Zaman Çizelgesi, HDR desteği, imlâ ve daha akıcı tasarım değişiklikleri gibi özellikleri içerecektir. Microsoft şimdi bir sonraki güncellemesini, bu yıl içinde kullanıma sunulacak olan kod adı Redstone 5’i test ediyor. Sekmeli uygulamalar bu güncellemede ağırlıklı olarak yer alacak. Mayıs ayında Microsoft’un Build geliştirici konferansında yeni özellikler hakkında daha fazla bilgi almayı umuyoruz.

Kaynak: 1