Morrowind’a Xbox One X Desteği

Morrowind’a Xbox One X Desteği

Morrowind Xbox One X

Morrowind Xbox One X

Xbox One X sayesinde The Elder Scrolls 3: Morrowind çok ihtiyaç duyulan bir yükseltme aldı. Digital Foundry, klasik Xbox RPG’nin Xbox One X’te oynatıldığında büyük bir performans farkı gösterdiğini bildiriyor.

Oyun konsolda saniyede nispeten istikrarlı bir şekilde 60 kare hızında çalışarak onu konsollardaki en hızlı Elder Scrolls oyunlarından biri haline getiriyor. Orijinalde kaplanmamış bir çerçeve oranı vardı, bu da donukluk ve tutarsızlığa neden oldu. Geriye dönük uyumluluk emülatörü, bu problemi düzeltir. Ancak yine de ara sıra aksamaya neden olur ve Balmora kasabası gibi yoğun bölgelerde 50 FPS’ye geçer. Aynı zamanda 480p’nin orijinal çıktısından büyük bir güncellemeye yakın 4K çözünürlüğe sahiptir.

Digital Foundry, orijinal Morrowind‘in orijinal Xbox’taki performans düşüşüyle tanındığını da not etmemize dikkat ediyor. Yine de test etmek için epey bir oyun saati var. Elbette bazı Morrowind hayranları bazı sorunları kendileri bulacaktır, ancak bu testler bu hususu kapsamamaktadır. Test uzmanları temkinli iyimserlik önermektedir. Oyun artık yeni şekliyle mevcut, bu yüzden eğer bir kaç yüz saatlik oyun oynamak istiyorsanız kendiniz görebilirsiniz.

Morrowind, Xbox One’a geldiği veya Xbox One X geliştirme güncellemelerini aldığını duyurduğu orijinal Xbox oyunlarından biriydi. Diğerleri arasında Red Dead Redemption, Gears of War 2, Portal 2, Darksiders ve Jade Empire gibi oyunlar da var.