Nvidia Etkileyici Yeni BFGD ile TV’leri En İyi Oyun Monitörü Haline Getiriyor

Nvidia Etkileyici Yeni BFGD ile TV’leri En İyi Oyun Monitörü Haline Getiriyor

PC oyun monitörleri, bir TV setinde bulamayacağınız bir dizi özellik sunuyor. Tabi bu seçenekler ve daha büyük boyutlu bir ekran istiyorsanız bu sorun olabiliyor. Nvidia, bu konuyu büyük formatlı oyun ekranları ya da bu hafta Tüketici Elektroniği Fuarı’nda resmen açıkladığı BFGD‘ler ile çözmeye çalışıyor.

Nvidia, 65 inçlik yeni ekran üretmek için Asus, HP ve Acer gibi çeşitli donanım üreticileri ile işbirliği yapıyor. İstediğiniz hemen hemen her şey bu pakette var gibi: 4K, HDR, 1,000-nit tepe parlaklıklı 120 Hz destek ve DCI-P3 renk gamı. Ayrıca Nvidia’nın diğer tescilli teknolojilerinden ikisini de sunuyor. Bu, AMD’nin FreeSync gibi ekranın defosunu ortadan kaldırmayı amaçlayan G-Sync‘i de içeriyor.

Nvidia G-Sync

Buna ek olarak, Nvidia’nın akış teknolojisi Shield, ayrı bir üniteye ihtiyaç duymadan ekranın içine yerleştirilmiştir. Hem ekran koruyucuyu hem de oyun denetleyicisini alırsınız; oyunlar (veya Netflix gibi hizmetler aracılığıyla medya) doğrudan ekrana erişmenizi sağlar.

İlk BFGD’ler bu hafta CES’de sergileniyor ama ne zaman alacağınızı veya daha da önemlisi, ne kadara mal edeceğinizi tam olarak bilmiyoruz. Nvidia, BFGD’lerin bu yaz bir ara satışa çıkacaklarını söyledi.

Nvidia BFGD

Nvidia BFGD

Kaynak: 1