Nvidia Vulkan ve OpenGL’yi desteklemek için GeForce Deneyimi’ni güncelliyor.

Nvidia Vulkan ve OpenGL’yi desteklemek için GeForce Deneyimi’ni güncelliyor.

Nvidia, GeForce Deneyimi yazılımını 3.6 sürümüne güncelledi ve işlevsellik açısından olumlu yönde etkiledi. En son GeForce Deneyimi projesi, özellikle, ShadowPlay kullanan OpenGL ve Vulkan oyunları için video yakalama ve yayın desteği ekliyor. 

Başka bir deyişle,’’ Minecraft ve Doom oyunlarını bir kısayol tuşu yardımıyla yayınlayabilir, kayıt yapabilirsiniz ve Facebook, Google, Twitch ve diğerleriyle kolayca paylaşmak için yerleşik yer paylaşımını kullanabilirsiniz: Sevilen ShadowPlay teknolojisi tarafından desteklenmektedir. Böylelikle 4K’a kadar 60 FPS yakalayabilir ve oyun sırasında bir vuruş kaçırmazsınız, “diyor Nvidia.

Bu güncellemeden önce, ShadowPlay (şu anda Share deniliyor) üzerinden video çekimi, Microsoft’un DirectX API’si ile sınırlıydı. Bu, bir oyun hem DirectX hem de OpenGL veya Vulkan’ı destekliyorsa, kayıt ve yayın için DirectX ile oynatmanız gerektiğini ifade eder.

Bu belki de Vulkan ve API’leri DX12 üzerinden çeken taraftarlar için daha önemli bir mesele. Bu amaçla, Cloud Imperium Games önce DX11’i düşürme planlarını açıkladı ardından kalabalık sermayeli oyunu Star Citizen için Vulkan’da DX12’ye geçti. Oxide ayrıca Ashes of Singularity’i Vulkan’a bağlayacağını söyledi, bu yüzden ilk DX12 oyunu potansiyel olarak göründü sayılır.

İlginçtir, AMD de burada bir menfaate sahip. AMD ve Bethesda, bu yılın başlarında Vulkan’ın “uygulanmasını hızlandırmak” için bir ortaklık kurdu ve AMD’nin Ryzen CPU ve Vega GPU mimarilerinden en üst düzeyde performans sergiledi.

Genişletilmiş ShadowPlay desteğinin dışında, GeForce Experience 3.6, birleştirilmiş bir Video ve Ekran Görüntüsü yükleme arabirimi de dahil olmak üzere bazı arayüz iyileştirmeleri sunmaktadır. Nvidia ayrıca, yeni bir yükleme geçmişi ve Windows Gezgini’nde bir ekran görüntüsünün veya videonun dosya konumuna atlama becerisi ile Galeri’de değişiklik yaptı.

Sonuçta, API seçimi bir yazılım geliştiricisi kararıdır ve bir API tek başına bir oyunu yapmaz veya ortaya çıkmaz: Bu arada Nvidia’nın Vulkan ve OpenGL için geliştirdiği destek, oyunun API seçiminden bağımsız olarak şirketin GPU’larının kullanıcılarının belirli işlevleri kaçırmamaları anlamına geliyor.