Nvidia’nın En Yeni GPU Sürücüleri Çeşitli Düzeltme ve Optimizasyonları Beraberinde Getiriyor!

Nvidia’nın En Yeni GPU Sürücüleri Çeşitli Düzeltme ve Optimizasyonları Beraberinde Getiriyor!

GeForce Kullananlar İçin Uyarı!

Nvidia, yakın zamanda açıklanan ve herkes tarafından Spectre ve Meltdown olarak bilinen ve işlemci güvenlik açıkları oluşturan etkenlerden birine yönelik bir güvenlik düzeltme eki de  içeren yeni grafik sürücüsü GeForce 390.65’i piyasaya sürdü.

Sürücü güncellemesine başlamadan önce, üç istismara ve geçen hafta Nvidia’nın onlar hakkında söylediği şeylere bir göz atalım.

Duyuru 1(CVE-2017-5753): Bu duyuruda yer alan güvenlik güncelleştirmesiyle hafifletici etkiler sağlanmıştır. NVIDIA, hafifletici etkenleri daha da güçlendirmek için gelecekteki güncellemeler hakkında ekosistem ortaklarıyla birlikte çalışmayı sürdürecektir.

Duyuru 2(CVE-2017-5715): NVIDIA’nın ilk analizleri, NVIDIA GPU Ekran Sürücüsünün bu etkenden potansiyel olarak etkilendiğini gösteriyor. NVIDIA, bu etkenin  gelecekteki güncellemeleri için ekosistem ortaklarıyla birlikte çalışmayı sürdürecektir.

Duyuru 3(CVE-2017-5754): Artık NDVIA GPU Ekran Sürücüleri bu etkene karşı korumasız değildir.

İlk iki açıklaması ile bizleri biraz korkutan Nvidia üçüncü açıklamasında içimize su serpti adeta.

Bazı oyuncular, istenmeyen sonuçların olmasına karşın GPU sürücü güncellemelerini yüklemeden önce biraz beklemek isteyebilir. Ancak, bir GeForce GPU kullanıyorsanız, bu güncellemeyi biran önce edinmenizi öneririz.

Ayrıca 390.65 sürücüsü siz oyundayken ekrana filtre uygulayabilmenizi sağlayan bir özelliği de içeriyor.

Ve tabiki bazı yeni SLI profilleri ve birkaç hata düzeltmesi de var:

[GeForce GTX 970] [Batman Arkham Knight]: Yüzeylerin hatalı işlenmesi giderildi.

[GeForce GTX 1080 Ti] [Titan X] [Titan Xp] [Gamestream]: Dokuların, Gamestream’i kullanırken belirmesi sorunu düzeltildi.

[Notebook] [Daha Küçük GPU’lar] [3D Vision]: Stereoskopik 3D’yi etkinleştirirken Stereo sürücüye işaret eden hata mesajı görüntülenmesi sorunu giderildi.

Sürücüyü Nvidia’nın GeForce Experience yazılımı sayesinde edinebilirken, buradan da edinebilirsiniz.

GeForce Kullananlar İçin Uyarı!