Okullar Öğrenim Ücretinde Bitcoin’i Resmi Olarak Kabul Ediyor

Okullar Öğrenim Ücretinde Bitcoin’i Resmi Olarak Kabul Ediyor

Bitcoin Ödemeleri

Bitcoin Ödemeleri

Bitcoin ev satın almak için kullanılıyor. Venezuela ve Vietnam gibi ülkeler gerçekten parayı kucaklamaya başladı. Şimdi bazı üniversiteler birkaç uyarı olsa bile, eğitim için bitcoin ödeme yöntemini benimsiyor. 

İsviçre’de Lucerne Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi bu hafta bit eşik ödemelerini kabul etme kararını açıkladı ve “Blok zincir gibi en ileri teknolojiler üzerine bilgiyi yayma kabiliyeti ve bu yeni alanının pratik yönündeki deneyim kazanma arzusunun ” bir göstergesi olduğunu söyledi. Üniversite, finans, ekonomi, müzik ve daha fazlası üzerine odaklanan kurslar sunuyor; yani bitcoin’in duvarlarının içine çağrılması gerçekten sadece an meselesiydi. 

Lucerne, bitcoin işlemlerini, bitcoin ödemelerini işleme şirketi olan Bitcoin Suisse AG’ye bıraktı. Şirket, bir e-bankacılık portalına benzeyen bir bankacılık sistemi kullanacak ve okulun dijital para birimini elinde tutmak zorunda kalmadan kabul etmesini sağlayacaktır. Bitcoin ödemeleri haftada bir kez veya 10.000 İsviçre Frangından fazla kazanç olursa günde bir kez İsviçre frangına  dönüştürülür.

Lucerne, “Bitcoin Suisse AG, kur riski ve kur dalgalanmaları riskini taşıyor” diye açıkladı. 

Bitcoin’i okul ücreti için kullanan öğrenciler, Bitcoin.com’un not ettikleri geleneksel ödeme ücretlerinden %1 oranında bir ödeme ücreti ödeyecektir. Lucerne, öğrencilerinin birçoğunun başlangıçta aşırı akımla ödeme yapmasını beklemiyor ancak para birimini anlayanların, seçenekten yararlanan ilk kişiler arasında olacağına inanıyor. 

Üniversite, “Bu fırsattan faydalanma ihtimali yüksek olanlar finansal hizmetler ve blokaj kavramı hakkında zaten bilgi sahibi olacak ya da bu konudaki sürekli ve yönetici eğitim fırsatlarını takip etmekle ilgilenecekler” dedi.

Bitcoin.com’a göre, bitcoini kabul etmeye başlayan tek üniversite Lucerne değil. Geçen Aralık ayında ESMT Berlin, kripto para birimi ödemesi kabul eden ilk Alman üniversitesi oldu ve bunu “en gelişmiş blok zincir uygulaması” olarak nitelendirdi. Bundan önce Kıbrıs’taki Lefkoşe Üniversitesi, 2013 yılında bitkoin benimsemeye devam ederken, King’s College ise 2014 yılında bunu yapan ilk ABD üniversitesidir. Bu üniversitelerin çabalarına rağmen, birçok kişi kripto para birimlerini ve nasıl çalıştıklarını bilmiyor. Bir toplum olarak, tüm işlemlerimiz için bunları kullanmaktan çok uzaktayız. 

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri daha popüler ve yaygın bir şekilde kabul gördükçe, dünyadaki üniversiteler bunları ödeme olarak kabul etmekle kalmayıp aynı zamanda blok zinciri teknolojisine odaklanmış dersleri de sunmaya başlayacaklardır. CoinTelegraph’ın raporladığı gibi finans sektörünün blok zinciri uzmanlığına sahip insanlar için büyük bir talebi var, ama arz hünüz o noktada değil. Neyse ki ABD, Avrupa ve Rusya’daki üniversiteler, Duke Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, UC Berkeley, yukarıda adı geçen Lefkoşa Üniversitesi, Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi üniversiteler dersleri dahil etmiştir. 

Kaynak: 1
Kaynak: 2
Kaynak: 3
Kaynak: 4