Oregon Trail Minecraft İçinde Okullara Geri Dönüyor

Oregon Trail Minecraft İçinde Okullara Geri Dönüyor

Oregon Trail Minecraft

Oregon Trail Minecraft

The Oregon Trail‘in engebeli bir sunumu şimdi sınıflar için özel olarak hazırlanmış bir oyun versiyonu olan Minecraft: Education Edition için mevcuttur. Yeni Oregon Trail, eğitim yayıncılığı şirketi Houghton Mifflin Harcourt tarafından oluşturuldu ve orijinal sürümden komple hikayenin yanı sıra güzel sanatlardan STEM konularına kadar her alanda geniş çaplı yeni etkinlikler içermektedir.

Aynı zamanda Minecraft‘ın eğitsel yönünü genişletmeyi amaçlayan birkaç yeni ortaklığın sadece bir tanesidir. Microsoft, kısa süre önce ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik bir yazarlık yarışması için Roald Dahl Estate ile ortaklık kurdu. Kazanılan hikaye; “Fluffletopolis” şimdi Minecraft’ta keşfedilebilir bir dünya olarak var. Benzer şekilde, Minecraft’tan yararlanan yeni bir dizi ders planıyla Smithsonian da oyuna katkıda bulunuyor. Kurum, “Bu ders planları STEM faaliyetlerini çeşitli ortamlarda teşvik etmek için tasarlandı” dedi. 

Minecraft: Education Edition geçen yıl başlatıldı ve Microsoft’a göre şimdi 115 ülkede kullanıma sunuldu. Sandbox oyununun, özellikle küçük oyuncular arasında ezici bir popülaritesi göz önüne alındığında, çok mantıklı bir inisiyatif. Elbette eğitim için yeniden tasarlanan tek büyük oyun Minecraft değil; tarihsel strateji oyunu Civilization V, okullar düşünülerek yeniden tasarlanmıştır.