Outlast 2 Avustralya Sınıflandırması karışıklığı stüdyo tarafından açıklandı

Outlast 2 Avustralya Sınıflandırması karışıklığı stüdyo tarafından açıklandı

Outlast 2, Avustralya Sınıflandırma Kurulunun “ima edilen cinsel şiddet” olarak gördüğü gerekçesiyle bu ayın başlarında Avustralya’da reddedildi. Bir hafta sonra, aynı yönetim kurulu sözünden döndü ve gizemli bir şekilde R18 + derecelendirmesini onayladı ve oyunu yasalardan kurtardı. İşte o zaman Sınıflandırma kurulu oyunu tekrar değerlendirirken kalbini de işini içine kattığını anladık.

Stüdyo Red Barrels tarafından Avustralyalı PR şirketi aracılığıyla yapılan açıklama olanları açıklıyor. Açıklanmaya göre, yönetim kuruluna sunulan ilk yapı aslında ikinci yapıda bulunmayan oyunda asla görünmeye niyetli olmadığı bir materyali içeriyormuş. 

Açıklamada, “Avustralya Sınıflandırma Şubesine gönderilen Outlast 2’nin orijinal başvurusu, oyunun Alfa sürümünden alınmış referans için son oyun kodu ve bir video dosyasını içeriyordu.” “Bu video dosyası oyun kodu ile birlikte gönderilmemelidir, çünkü içeriği son oyunu temsil etmiyor” denmekte.

Açıklama şöyle devam ediyor: “İkinci sunumda, aynı oyun kodu, son oyun içeriğini yansıtan bir video dosyası ile sunuldu ve oyun R18 + derecelendirmesi ile serbest bırakıldı. Dünya çapında Outlast 2’nin yalnızca bir versiyonu olacak.” 

Outlast 2, 25 Nisanda çıkamaya hazır.