Overwatch League İlk Haftada 10 Milyon İzleyici Çekti

Overwatch League İlk Haftada 10 Milyon İzleyici Çekti

Overwatch League

Overwatch League

Blizzard’ın desteklenen, oyuna adanmış profesyonel bir eSports ligi olan Overwatch League’in ilk haftası çok başarılı geçti. Blizzard, ligin ilk programlama haftasında 10 milyondan fazla izleyici bulunduğunu açıkladı.

Overwatch League sezon açılışı geçen hafta Los Angeles’ta 12 takım arasında dört gün boyunca süren bir maçla başladı. İlk yarışma dalgasını izleyen insanlar için 10 milyon rakam, Twitch ve Activision’ın kendi MLG servisi ile birlikte tüm ağları kapsıyor. Aynı zamanda Çin’deki ZhanQi TV, NetEase CC ve Panda TV gibi uluslararası ortakları da kapsıyor.

Blizzard ayrıca, geleneksel sporlarda sıklıkla olduğu gibi, aynı ekranda, rekabeti birlikte izlediği göz önüne alındığında, bu rakamın daha yüksek olabileceğini belirtti.  Tek başına Twitch ve MLG için, Overwatch League akışı, Dallas Fuel ve Seoul Dynasty arasındaki ilk gün mücadelesinde 437.000 ile eşzamanlı kullanıcı rekoruna ulaştı.

Blizzard’ın söylediğine göre, yarışmanın gerçekleştiği Blizzard Los Angeles Arena’daki biletler ilk haftanın tamamı için satıldı.

Overwatch League’in ilk sezonu Haziran ayına kadar sürecek; playofflar Temmuz’da başlayacak. Hafta 2 şu anda devam ediyor ve hafta sonu boyunca devam edecek.

Buna karşılık, Pazar günkü NFC Divisional’da Minnesota Vikings ve New Orleans Saints arasındaki NFL playoff oyunu 34,5 milyon izleyici buldu. Tabii ki Overwatch League henüz yeni başlıyor iken NFL,  onlarca yıldır kurulmuş bir lig.

Twitch, Overwatch League maçlarının akış haklarını elde etmek için 90 milyon dolar ödediği bildirildi.

Kaynak: 1