Overwatch’ın Yeni Sosyal Özelliklerinin Detayları

Overwatch’ın Yeni Sosyal Özelliklerinin Detayları

Overwatch Yeni Özellikler

Overwatch Yeni Özellikler

Blizzard, Overwatch: Endorsements ve Looking For Group‘a gelen bir dizi yeni sosyal özellikleri açıkladı. En son Overwatch geliştirici güncellemesinde açıklandığı üzere Endorsements, oyuncuların hem kendi hem de düşman ekibindeki oyuncu davranışlarını tanımasını sağlar.

Sportsmanship, Good Teammate ve Shot Caller gibi bir kişinin öne çıkardığı üç davranış türü vardır. Yüksek ciro seviyesini koruyanlar periyodik olarak ödüllendirilecekler, ancak oyun yönetmeni Jeff Kaplan bu ödüllerin neyi gerektirdiğini belirtmedi.

Looking for Group olan ikinci özellik, oyuncuların bir takımını çok özel gereksinimlerine göre bir araya getirmelerine izin verecektir. Bir grup içindeki rolleri kısıtlayabilir ve daha sonra oyuncuların bu rollerden başka bir şey oynamasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca sesli sohbetinizi zorunlu hale getirebilir ve diğer seçenekleri de değiştirebilirsiniz. Daha da önemlisi, Looking For Group, bir eşleme sistemi olarak işlev görmeyecek. Bunun yerine bir grup oluşturacak ve onu birleştirilebilecek veya katılabileceğiniz grupların bir listesini gösterecektir.

Bu güncellemenin bir parçası olarak Overwatch’a giden yolda bir başka yeni özellik, profilleri yalnızca özel, arkadaş olarak veya herkese açık olarak ayarlayabilmektir. Henüz Blizzard bu özelliklerin oyunda tam olarak ne zaman olacağını söylemedi, ancak şimdi PTR’de test edilebilecek durumdalar.

Oyuna gelen bir başka ilginç değişiklik, rollerin kategorilere ayrılmasında ince bir ayardır. Saldırı ve savunma kahramanları artık işleri basitleştirmeyi ve grupları bulmayı kolaylaştırmayı amaçlayan “Damage” kategorisi altında bir araya getirecekler.

Geliştirici güncellemesinde, Kaplan ayrıca Horizon Lunar Colony haritasına tanıtılacak bir çift ince ayarı da dile getirdi. Gelecekte tam bir çöküş olacak, ancak vurguladığı büyük değişikliklerden biri, düşman ekibinin Point B’deki spawn odasının güvenliğinden saldıramayacak olması.

Bir sonraki yama da değişiklikleri Symmetra’ya aktarılacak, onu Damage kategorisine taşıyacak ve ona haritanın tamamını kapsayan dev bir kalkan koyan bir Ultimate gibi bir dizi yeni yetenek kazandıracaktır. Bu değişiklikler PTR’de denemek için de kullanılabilir ve buradan tam PTR yama notlarına bir göz atabilirsiniz.