Oyun Geliştiricileri KDV’den Muaf Olacak

Oyun Geliştiricileri KDV’den Muaf Olacak

Oyun Yazılımlarına KDV İstisnası

Oyun Yazılımlarına KDV İstisnası

Yıllar geçtikçe oyun sektörü iyice büyümeye başladı. Özellikle uluslararası pazar payını iyice büyüten oyun sektörü, bu büyüme sonucu devletlerin de dikkatini çekti. Sonunda ülkemizde de bu oyun sektörü ile ilgili beklenen madde resmi gazete yayınlandı.

“Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yeni kanun kapsamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve bundan sonra oyun geliştiricilerinin ülkemizde KDV’den muaf tutulmasını sağlayacak.

Ayrıca; Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde, teknoloji geliştirme bölgesinde, araştırma laboratuvarlarında tasarım, yenilik ve Ar-Ge çalışmalarında kullanılmak için yapılan yeni makine ve teçhizat teslimleri de vergiden muaf tutulacak. Bu makine ve teçhizatın teslim tarihinden itibaren 3 yıl içinde elden çıkarılması halinde vergisi, gecikme cezasıyla birlikte alınacak.

Ülkemizde devlet oyun sektöründe daha fazla projenin yapılmasını ve gelişmesini istiyor. Bu doğrultuda da teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen oyun yazılımlarıKDV‘den muaf tutacaklarını açıkladı. Bu durum özellikle genç ve istekli girişimcilerin bu alana yönelip çalışmalar yapmasını ve oyun sektörünün zamanla daha da büyümesini sağlayacaktır.

Kaynak: 1