Oyun İçin En İyi Mousepad

Oyun İçin En İyi Mousepad

Oyun için en iyi mousepad

Kusursuz bir savaş oyunu hayal ederken çoğu kullanıcı, zamanlarının çoğunu sevdikleri klavyeleri, yüksek DPI oyun farelerini, rahat kulaklık setlerini ve yüksek yenileme oranlı ekranları düşünerek harcıyor.Bir PC oyuncusunun donanım bütçesinde genellikle gözden kaçırılan fare, aslında PC oyun deneyiminin önemli bir parçasıdır.Güvenilir bir yüzeye sahip olmayan süslü bir oyun faresi, sadık bir atı olmayan şövalye gibidir.

Çoğu modern optik ve lazer sensörlü, her türlü garip yüzeyde izlemede başarılı olmak için geliştirilmiş olsa da, güvenilir bir fare altlığına sahip olmak, her tür rekabete dayalı PC oyunlarında büyük fark yaratıyor.Hiçbir şey günlük kullanılan veya çıplak yüzeyde hareket eden bir fare kadar utandırıcı değildir.

Eğer hala bir mousepadin eski bir soda ile lekelenmiş pis mıknatısını kullanıyorsanız, kendinize yepyeni bir hediye düşünün.En iyi mousepad listemizi geliştirmek için çeşitli PC oyun markalarından yeni mousepadler test ediyoruz. Hadi bir göz atalım.

Oyun için en iyi mousepad

En iyi kumaş mousepad

Roccat Taito Control

 14.99$

Geniş yüzey alanı +

Kontrol için mükemmel yüzey dokusu +

Hoş görünümlü kenarlar +

Yoğun fare hareketleri sırasında gürültü –

Mousepadin en uygun ve en yaygın türü klasik kumaş olanıdır.Esas olarak, yumuşak bir üst düzey ile yoğun köpüklü bir yapı oluşturmak üzere birlikte dokunmuş sentetik kumaşlara sahip kauçuk kompozitlerden yapılırlar.Pürüzsüz, tutarlı ve dayanıklı bir yüzey sağlamak üzere tasarlanan kumaş mousepadler, az sürtünme ile yer imi doğruluğu gerektiren oyuncularda çok tercih edilir.Çoğu FPS profesyoneli, düşük DPI fareleri ile geniş süpürme hareketleri yaptığından büyük kumaş mousepadleri tercih etmektedir.

Kumaş mousepadlerin çoğu aynı görünebilir ve aynı hızda olabilirken, kaymaz bazlar, dikişli kenarlar ve birinci sınıf malzeme gibi birçok özellik en iyisini gerisinde bırakır. Roccat Taito Control, minimalist tasarımı, cömert (fakat aşırı değil) boyutu ve sağlam malzemeleri sayesinde diğer tüm kumaş mousepadlerin dışında duruyor.

Bazı donanım üreticileri (Roccat dahil), fare yüzeyleri boyunca logolarının reklamını yapar, bu yüzden Taito Kontrolünün aldığı zekice yaklaşımı kesinlikle takdir ediyoruz.Dikişli mavi kenarlar yıpranmayı önler ve farenin üst kısmında çok fazla dikkat çekmeden mousepadin öne çıkmasını sağlayan hoş bir vurgu rengi sağlar.

Roccat, kumaş mousepad için çeşitli boyutlarda üreten diğer üreticilerin aksine, Taito Control ile daha ılımlı bir yaklaşım tercih etti.Cömert 400mm x 320mm (15,7 “x 12,6”) boyutu, rakiplerinin “orta” boyunun biraz üstünde ancak “büyük” veya “büyük boy” seçeneklerin altına rahatça konulabiliyor.Bu, geniş bir gamer yelpazesi için mükemmel bir seçimdir.Taito Control, rakiplerinin çoğundan daha kalın ve ağırdır, hem konfor hem de dayanıklılık için en iyi seçimdir.

Diğer mousepadlerin bazılarının hız ve hassaslık konusunda karşılaştırılabilir bir karışım sunduğunu görsek de, Taito Control, marjinal pürüzlü yüzeyi ile hafif bir kenar sunuyor.Kumaş mousepadin yüzeyi çok pürüzlü değil, ancak Taito Control’un hafif sürtünmesi hızdan ödün vermeden size daha fazla kontrol imkanı sunuyor.Taito Control, kesintisiz tasarımı ve üstün yapısı ile birleşince, en iyi kumaş mousepad  olarak çizelgemizin üstünde yer almak için rekabeti ortadan kaldırıyor.

En iyi kumaş mousepad

En iyi sert mousepad

Logitech G440

29.99$

Düşük sürtünmeli yüzey +

Katı kauçuk taban +

Pahalılık –

Saf hız ve düşük dokunmatik direnç söz konusu olduğunda hiçbir şey katı, sert yüzey mousepad ile karşılaştırılamaz.İnce ama hızlı fare hareketleri isteyen PC oyuncuları, genellikle fare hareketlerini kolaylaştıran bu kaygan, düşük sürtünmeli yüzeyleri tercih ediyor.Nihayetinde kişisel tercihlere varmakla birlikte, hızlı harita gezintisi ve sıkı hareketliliğin çok önemli olduğu RTS ve MOBA tipi oyunları oynarken sabit mousepadleri kullanmayı tercih ediyoruz.

Çok benzer tekstil materyalleri kullanan mousepadlerin aksine, sabit mousepadler, alüminyum, plastik ve kauçuk gibi çok çeşitli bileşenlerden ve harmanlardan yapılır.Sürtünme, ağırlık ve tasarım açısından çarpıcı bir şekilde değişen, sizin için mükemmel olan sert bir mausepad olduğundan emin olun.Logitech G440’ın sadeliği ve pürüzsüz yüzeyi, bizim için hızı düşündüğümüzde en iyi seçimimiz haline getiriyor.

Bazı kumaş mousepadler, yüzey boyunca geniş grafikler veya logolar içeriyor olsa da, sert mousepadler genel olarak modern fare sensörleri ile daha iyi izleme sağlamak için temel bir tasarıma sahiptir.Minimalist tasarımı sağ alt köşedeki küçük Logitech G logosuna sahip olduğu için Logitech G440 bir istisna değildir.

Hızlı bir bakışta, G440’ın yüzeyi tamamen pürüzsüz görünebilir, ancak aslında mükemmel bir direnç miktarı sunan mikro dokuları içeren bir polietilen yüzeydir.Mousepad, hızlı fare hareketlerimizden herhangi bir ekstra ses çıkarmadan mükemmel bir geri bildirim sağlar.Logitech, yoğun savaşlar sırasında sorunsuz hareket edebilmemiz ve farenizi kolaylıkla durdurabilmemiz için aşındırıcı ve pürüzsüz  yüzey arasında mükemmel bir orta zemin bulmuş görünüyor.

Tabanda, G440, hızlı fare hareketleri yaparken masanın etrafında kaymanın önüne geçen kauçuk bir tabana sahiptir.Ayrıca cömert 340mm x 279mm (13,4 “x 11”) boyutuyla birlikte, birkaç farklı DPI düzeyinde oyuna odaklanmanın zahmetsiz olduğunu da keşfettik.Savaş meydanında sert bir zeminde kalacak dayanıklı, istikrarlı bir yüzey arıyorsanız, Logitech G440 yanlış seçimdir diyemeyiz.

En iyi sert mousepad

En iyi büyük boy mousepad

Corsair MM300 Extended

15.99$

En büyük boy +

Pürüzsüz izleme yüzeyi +

Dikişli kenarlar +

Büyük logo nedeniyle diğer marka çevre birimleri ile birlikte kullanıldığında tuhaf görünüm –

İndirgenmiş DPI ve hassaslık ayarları ile oynayan PC oyuncusu iseniz, muhtemelen oldukça çok bilek egzersizi yaparsınız.Oyunda o titizlikle yapılan headshot için gerekli olan büyük fare hareketleri ile, büyük boy bir mousepad bir zorunluluktur.Yalnızca yumuşak bir kumaş formunda mevcut olan genişletilmiş mousepadler, hem klavye hem de fare için yeterli alana sahip olacak şekilde masanızın her tarafına kadar uzayabilecek şekilde boyutlandırılır.

Bir mousepadin üstüne sabit bir klavyenin yerleştirilmesi gereksiz gibi görünse de, bu büyük boy padlerin hepsi benzer hoş görünümle ilgilidir.Klavyeyi fareyle aynı yüzey seviyesine yerleştirerek tonlarca yerden tasarruf edebilirsiniz, ve asla fareniz için yer arama konusunda endişelenmenize gerek olmaz.Bir gezinme hareketi yerine birden fazla hareket yapmak için farenizi padin üzerinden kaldırmak sizin değerli zamanınızı harcar ve hareketin doğruluğunu etkiler, ki bu özellikle önemlidir.Uzunluğu 3 metreyi aşan en iyi fare yuvası Corsair MM300 Extended’tır.

MM300, kaymayan kauçuk tabanı, yıpranmasını önlemek için dikişli kenarları ve 3mm’lik sağlam bir kalınlığı içeren Corsair’in birinci sınıf kumaş mousepadidir.Genişletilmiş versiyon, mevcut en büyük boyuttur ve en büyük oyun klavyelerine bile uyum sağlayacak kadar bol alana sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.Kompakt, masa üstü olmayan bir klavye ile birleştirildiğinde, fare yüzey alanı neredeyse sonsuza kadar hissedilir.

Çoğu kumaş mousepad gibi MM300 genişletilmiş, yumuşak, tekstil dokumalı bir tasarıma sahiptir ve bu sayede bir fareyi yüzeyi boyunca kaydırarak tereyağı kesmek gibi hissedilir.Büyük yüzey alanı sayesinde DPI ayarlamaları için yüksek miktarda ek yük ile FPS testimizde hassas noktalar üretmeyi kolay bulduk.İster farenizi masanın üstünde, isterse 180 derecelik bir dönüş yapmak için sadece birkaç inç taşımak istersiniz, Corsair’in büyük boy mousepad size ve masaüstünüze kaplar.

En iyi büyük boy mousepad

En iyi RGB mousepad

Corsair MM800 RGB Polaris

59.99$

15 parlak LED +

USB bağlantı noktası +

Diğer Corsair RGB ürünleriyle senkronize edilebilme +

LED’leri kontrol etmek için mükemmel bir yazılım +

Pahalılık –

Masa üstünde dağınıklığı arttıran ek kablo –

Razer Firefly piyasadaki ilk RGB mousepad iken, Corsair MM800 Polaris, RGB mousepadleri için en iyi seçimimiz olanağını hızla halletti.Halen birçok seçenek mevcut değil ancak MM800 diğerlerini ağır bir farkla eziyor.

Işıklı fare pedinin işlevselliği hala bazılarının kaşları yükseliyor ancak Corsair’in çözümü, sadece gösterişli bir ışık şovundan çok daha fazlasını sunuyor.Küçük fare hareketi sırasında hassasiyetten ödün vermeksizin farelerin yüzeye kolaylıkla geçebilmesini sağlayan yüksek kalitede bir mikro dokulu yüzey sunuyor.MM800, en zorlu mouse pad’imiz olan Logitech G440’ın kalitesiyle rakip olan bir yüzeyde taviz vermiyor.

Corsair’in diğer RGB ürünleriyle bir araya getirildiğinde, MM800 ışıklar ve renklerle mükemmel bir görüntü oluşturmak için diğer cihazlarla senkronize edilebiliyor.Mouse pad’ini takar takmaz K70 RGB klavyemizdeki ışıklandırma profilleri otomatik olarak çalıştığında çok etkilendik.

Corsair MM800 ve rakip RGB fare yastıkları arasında iki önemli fark var.Öncelikle, MM800, fare veya flash sürücü takmak için kullanılabilen bir USB geçiş portuna sahiptir.İkinci fark, MM800’ün Razer’inkinden daha parlak olduğu tespit edilen 15 adet LED kullanması.

Corsair’in yenilenmiş CUE yazılımını kullanarak, MM800 için kendi gelişmiş aydınlatma profillerinizi kolayca oluşturabilir veya önceden ayarlanmış geniş mod örneklerinden birini seçebilirsiniz.Corsair’in web sitesinden kullanıcı paylaşımlı profillerini bile indirebilirsiniz.

Yine, burada tek şikayetimiz, bu RGB seçeneklerinin normal bir mousepadin üç ya da dört katına mal olabileceğidir.Bununla birlikte, MM800’ün Razer’in Firefly modeli ile rekabet edebileceği fiyatı ile, onu mümkün olan en iyi RGB mousepadi olarak önerebiliriz.

En iyi RGB mousepad