Oyuncu Sağlığı

Oyuncu Sağlığı

   Bilgisayar, artık günümüzün vazgeçilmez teknolojilerinden birisi.Bu teknolojiyi ne amaçla kullandığımız kadar nasıl kullandığımız da çok önemli.Yeri geliyor bilgisayara bakarken kendimizi bambaşka bir evrende buluyoruz ve kendimizi bu dünyadan soyutluyoruz(özellikle oyuncularda bu durum daha da çok oluyor tabi).Kendimizi kaptırdığımız takdirde de bu durum çeşitli rahatsızlıklara neden olabiliyor.Bunun olmaması için dikkat etmemiz gereken birkaç ufak nüans var.Kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum:

1)Gözlerizi bol bol kırpın.Göz kırpmak gözyaşı miktarınızı arttırdığı için gözünüzün yorulmasını azaltacaktır.Aynı zamanda göz kuruluğu,göz yorgunluğu gibi birçok göz hastalığına da taviz vermemiş olursunuz. 

2)Bilgisayar başında fazla zaman geçirmeyin,yapacağınız işi parçalara bölüp bitirmeye çalışın.Aynı zamanda da bol bol hareket edin.Yoksa kendinizi bir kolunuza,bacağınıza kramp girmiş halde bulabilirsiniz.Arada bir çıkın dışarı bir sigara yakın kendinize gelin yahu.

3)Bilgisayara bakacağım diye uyku düzeninizi de bozmayın .Uykunuz geldiğinde geçin usulca yatağınıza yavaş yavaş koyunları saymaya başlayın.

4)Bilgisayarın ışığıyla ortamdaki ışığın dengesini iyi sağlayın.Bilgisayarınıza ne loş ortamda parlak ışıkla bakın ne de parlak ortamda loş ışıkla..Başta da dediğimiz gibi göz sağlığı çok önemli!

5)Bel ağrısı, kamburluk gibi hastalıkların en büyük sebebi bilgisayara eğri bakmaktan kaynaklanıyor.Bunu önlemek için de bilgisayara dik olarak bakın böylece tüm sorunlar hallolacak 🙂