PC’de en iyi hayatta kalma oyunları

PC’de en iyi hayatta kalma oyunları

Hayatta kalma oyunları, birçokları Erken Erişim başlıklarına sahip olmakla birlikte, birçok durumda, uzun yıllardır Steam’de en popüler ve en çok oynanan oyunlardandır. Hayatta kalmaya çalışmak bizim DNA’mızın içine kodlanmış, bu yüzden neredeyse bunu sanal olarak yapmakta gerçekten zevk verebilir.Böyle kalabalık türde, en iyi hayatta kalma deneyimlerini hangi oyunlarda yaşayabilirim? diyorsanız, aşağıdaki oyunlar, sualtı olsun, yıldızlar arasında olsun isterse zombi, mutant veya hatta dinozorlarla dolu tehlikeli dünyalarda PC’de benzetilmiş hayatta kalma örneklerimizdir.

The Long Dark

Atmosfer ve çevre sağlığı üzerine odaklanan The Long Dark, giderek daha kalabalıklaşan bir oyun türü. Gizemli bir küresel felâketten sonra donmuş çölde karaya oturmuş bir çalı pilotu olarak oynuyorsunuz. Hiçbir zombi, mutant yok ve başka oyuncu yok: sadece elementlere, vahşi hayata ve kendi insan kırılganlığına karşı savaşıyorsunuz.

Ark: Survival Evolved


Dinozorlar ile doldurulmuş geniş bir haritada neredeyse çıplaksınız. Aşırı sıcak ve soğuk, açlık, susuzluk ve diğer insanlarla (ancak solo oynarsanız) mücadele etmeniz gerekecek. Silah ve teçhizat hazırlayın, üs yapın, eğitin ve dinozorlara binin ve diğer oyunculara katılın (ya da savaşın). Ark’ın ücretsiz Primitive Plus DLC’si, işçilik ve çiftçilik için tonlarca derinlik katmakta.

Don’t Starve


Etkileyici sanat çalışması ve bağımlılık yapan mücadelesiyle Don’t Starve en iyi hayatta kalma deneyimlerinden biri (ve nadiren gerçekleşen olaylarda, Early Access’ten erişilebilen birkaç oyundan biridir). Meşgul günlerinizde ve ölümcül gecelerde hayatta kalmaya çalıştıkça işçilik karmaşık ve tatmin edici olmaya başlıyor. Hayvanlarla savaşın (ve yiyin), hem bilim hem de sihir uygulayın ve zihinsel sağlığınıza göz kulak olun, böylece delirmezsiniz. Bağımsız geliştirme Don’t Starve Together, hatta arkadaşlarıyla oynamanıza bile izin veriyor.

DayZ

Evet, birçok oyuncu çok oyunculu zombi hayatta kalma oyununun Early Access’den ayrılmasını beklemekten bıkmış ve DayZ’in kökleri askeri sim ArmA’daki kökleri yeni gelenler için biraz korkutucu hale getiriyor. Yine de, DayZ’in hayatta kalma unsurları, karmaşık beslenme, su içme ve yalnızca yeme, içme ve yaraları sarmadan öteye geçmeyen sağlık sistemleriyle güçlüdür. Yaygın ve çürüyen kalıcı açık dünyayı temizleyin, diğer oyuncularla gergin etkileşimler kurun, silahları ve zanaat takımı özelleştirin ve ölmemeye çalışın: eğer ölürseniz, tekrar başlayamazsınız.

Subnautica


Gizemli batık manzaralarla el yapımı denizaltınızı denetlerken, yabancı bir su altı dünyasını keşfedin. Güzel mercan kayalıklarından derin deniz mağaralarına ve siperlerine kadar, kaynakları ve masalları toplayıp, yaşam alanlarını ve bir filo filosunu inşa edeceksiniz ve derinliklerinizden kurtulmanıza yardımcı olmak için yeni bir teknoloji yaratacaksınız. Minecraft ile karşılaştırmak zor, ancak geliştirici Unknown Worlds hayatta kalma türüne kendi benzersiz damgasını koymuş.

Miscreated

Son birkaç yıldır ortaya çıkan DayZ benzeri oyunların kalabalığına geçmek kolay, ancak Miscreated, kararlı ve keyifli bir çok oyunculu oyun olarak öne çıktı ve Cryengine’de inşa edildi, şaşırtıcı görünüyor. Sadece bir el feneri ile kıyafet değişikliğinden başlayarak, çürüyen mahalleleri ve askeri üsleri keşfederek kendinizi kollayın ve donatın. AI mutantları ve yaban hayat bir tehlike oluşturuyor, ancak en büyük tehlike diğer hayatta kalanlardan gelecektir.

Starbound


Starbound, özelleştirilmiş yıldız geminizdeki uzak galaksilerden ev ve tarımsal ürünlerin inşasına kadar geniş yelpazeli bir hayat macerası ve rahat bir eğlence deneyimi yaşatıyor. 2D pikselli sanal alanı keşfetmesi için gerçekten zevkli ve yol boyunca, dost yabancı NPC’lerle tanışır ve şaşırtıcı derecede sert patronlarla savaşırsınız. Hikaye dayalı bir kampanya ve yan maceralar var, ancak boş zamanların haricinde onları tamamlamak için gerçek bir baskı duygusu yok. Ayrıca, adanmış sunucularda arkadaşlarınızla veya yalnızca Steam aracılığıyla oyuna davet ederek oynayabilirsiniz.

Rust

İlk oyuncular ve silahlardan başlayarak ateşli silahlara ve büyük üslere ilerleyen diğer oyunculara katılın veya savaşa devam edin. Vahşi hayvanlar, açlık ve susuzlukla mücadele etmek zorundasınız, ancak bu çok PVP yoğun bir hayatta kalma tecrübesi ve başlıca tehdidi sunuculardaki diğer düzinelerce oyunculardan gelecektir. Rust, formülü ile deney yapmaya devam ediyor; kısa süre önce XP’yi kaldırıp tesviye işlemini gerçekleştirdi ve sonraki adımda nereye gideceğini bizde merak ediyoruz.

Minecraft

 

Muhtemelen duymuşsunuzdur. Minecraft oynamak için birçok farklı yol vardır: Yalnız, yaratıcı modda, arkadaşlarınızla ve yabancılarla, bir kaşif olarak veya özel sunucularda özel oyun modlarıyla. Bir hayatta kalma oyunu olarak, iyi uygulanmış açlık ve susuzluk sistemleri ve son derece sağlam işçilik ve bina ile hala mükemmel. Bloklu ve güzel dünyasına dalın ve asla ayrılmak istemeyebilirsiniz.

The Forest

Sizi buraya sokan uçak kazasının enkazı arasında yürürken burada yalnız olmadığınızı hızla keşfedeceksiniz. Korkunç yamyam kabilesi ile esrarengiz bir adayı paylaşıyorsunuz ve beslenme ve su mücadelesi veriyorsanuz, basit çadırlardan evleri izlemek için yapılar inşa ediyorsanuz ve tuzak kurup hayvanları tuzağa düşürdüğünüzde, aç ve kararlı halka karşı savunmak zorundasınız . The Forest, çarpıcı görsel efektler sağlayan Unity 5 üzerine inşa edilmiştir.

Terraria

Harika, geniş, bağımlılık yaratan ve ucuz bir hayatta kalma zanaat sandığından söz bile etmiyorum. Rastgele üretilen dünyaları keşfedin, kaynakları toplayın ve basit fakat doyurucu bir zanaat sisteminin keyfini çıkarın. Büyük mağaralar, savaş canavarları arasından tünel, NPC’lerle arkadaş olmak, kendinize bir saray kurmak ve tek başına veya arkadaşlarınızla co-op oynamak. Terraria yıllardır var ancak zamana karşı da ayakta hep kaldı.

Hurtworld

Hafifçe karikatürize görünümünün sizi aldatmasına izin vermeyin: Hurtworld ‘de piknik yapmıyorsunuz. AI mutantları ve insan oyuncularıyla birkaç saat önce ayakta kalırsanız ve mücadele ederseniz, (parçaları bulabiliyorsanız) arazi talep edebilir, bir taban oluşturabilir ve prosedürel olarak üretilen araçları onarabilirsiniz. Havada sadece hava aracı değil, hava etkilerine de vurgu yapılır; örneğin, paketinizdeki biftek yeterince soğuk olduğunda çürümeye karşı donabilir. Havada sadece hava aracı değil, hava etkilerine de vurgu yapılır; örneğin, paketinizdeki biftek yeterince soğuk olduğunda çürümek yerine donabilir. Ayrıca sizi cezalandırmayı vaat eden bir oyun için şaşırtıcı derecede bağışlayıcıdır, örneğin ölürken silahlarınızı tutmanıza izin vermek gibi.

This War of Mine

Savaşı, seçkin bir askerin bakışıyla değil yalnızca karmaşanın ortasında hayatta kalmaya çalışan bir grup sivilin savaşını anlatan Bu Savaş, farklı ve daha umutsuz bir hayatta kalma oyunu. Hayatta kalanlarınızın sağlığını hem fiziksel hem de zihinsel olarak yönetirken zorlu seçimlerle karşı karşıya kalacaksınız. Gece boyunca yiyecek ve sarf malzemeleri arındırmak gergin ve rahatsız edicidir ve ne bulursa bulunsanız da, yeterli görünmemektedir. Bu sadece bir hayatta kalma oyunu değil, savaşın gerçeğine sert ve caydırıcı bir bakış getirmekte.

H1Z1: Just Survive

Erken Erişim’de denemeler ve sıkıntılar yaşanmışken (bir zamanlar oyun için bedava oyna başlığı planlanmıştı, şimdi ise satın almanız gerekecek) Just Survive hala çok eğlencelidir. DayZ ile benzer şekilde, ancak çok daha erişilebilir durumda, zedlerden kaçarken ve aynı sunucudaki potansiyel olarak yüzü aşkın oyuncu ile savaş yaparak (ya da arkadaş edinerek) malzemeler ararsınız. Karargah oluşturun, zanaat silahları ve teçhizat kullanın, malzeme düşüşü ile mücadele edin ve bu çok oyunculu sanal alanda kendinizi sağlıklı tutun.

Unturned

Unturned oynamak için bir bedel ödemezsiniz, ancak bu ücretsiz oyna başlığını da sahip değil. Yaratıcısı (bir genç), 2014’ten bu yana zombi tabanlı sağkalım sanal alanına yönelik 150’den fazla güncelleme yayınladı ve bu, ilk yayınlanışından bu yana milyonlarca oyuncu tarafından neden indirildiğini anlamamızı kolaylaştırıyor. Unturned’in engebeli görsellerine rağmen derinlikli ve tatmin edici işçilik, beceri ve hayatta kalma sistemleri içeriyor ve onu çevreleyen muazzam ve coşkulu bir topluluk var.