Prince Of Persia Yaratıcısı Franchise’ı Yeniden Canlandırmaya Çalışıyor

Prince Of Persia Yaratıcısı Franchise’ı Yeniden Canlandırmaya Çalışıyor

Prince of Persia

 Prince of Persia

Bir zamanlar tanınmış ve popüler bir dizin olmasına rağmen  Prince of Persia  PS3 / Xbox 360 üretimi sırasında biraz sessiz kaldı.  Ancak yine de serinin geri gelebileceğini umut edebiliriz: Yaratıcı Jordan Mechner geçtiğimiz günlerde  Prince of Persia‘yı diriltmek için çalıştığını söyledi.

Bu hafta, model ve TV sunucusu Chrissy Teigen Twitter’da Prens of Persia’yı nasıl sevdiğini ve franchise’ın hala canlı olup olmadığını merak etti. Mechner bu mesajı gördü ve kendisinin ve başkalarının geri getirme konusundaki ilgisini artırmaya çalıştığını açıkladı.  “Bunun gerçekleşmesi için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz!” dedi.

Mechner, ilk kez 1989’da başlatılan Prince of Persia oyununu geliştirdi. O zamandan beri, Ubisoft‘un yayın hakları devralmasının ardından 2001’de yeniden başlatma da dahil olmak üzere diğer Prince of Persia oyunlarına yardım etti.

Ubisoft‘un başka bir Prince of Persia oyunu yayınlamayı düşünüp düşünmediği belli değil. Assassin’s Creed ile Ubisoft’un Prens of Persia’sının benzerlikleri dikkate alındığında Ubisoft’un ardıl franchise’ı olarak görülebilir. Assassin’s Creed hala çok güçlü , Ubisoft belki tarihi bir diziye odaklanmayı tercih edebilir. Bu arada, önceki oyunlardan birine bakmak isterseniz, Prince of Persia: The Sands of Time  Xbox One ile uyumludur.

Kaynak: 1