PS4 Güncelleme 5.0 Geldi

PS4 Güncelleme 5.0 Geldi

PS4 Güncellemesi

PS4 Güncellemesi

Kısacası, güncellemede yer alan az sayıda büyük özellik var, ama genel olarak sistemin işlevselliğini artırması gereken küçük gelişmeler. Güncelleme 375 MB boyutundadır ve yüklemek zorunludur. Sadece PS4‘ünüzü açın ve güncelleme otomatik olarak indirilmeye başlayacaktır. 

Bazı iyileştirmeler, PS4’ün dahili yayın yeteneklerini kullanarak gerçek zamanlı olarak yayınlanıyor. PS4 Pro kullanıcıları, bağlantılarının yeterince güçlü olması durumunda 1080p ve 60 FPS hızında akışı yapabilecekler. PSVR kullanıcıları, yayın yaparken gelen yeni mesaj ve yorumları görebilecekler. PSVR ayrıca 5.1 kanal ve 7.1 kanal sanal surround ses desteği de ekliyor. 

Bir sonraki adımda, PS4’ün Arkadaş Listesi, ayrı arkadaş listeleri oluşturma yetkisi gibi daha büyük yönetim araçları ile güncelleniyor. Örneğin Destiny ile oynadığınız tüm kişilerin bir listesini oluşturup bunların hepsine bir davet gönderebilirsiniz. Bu özellik, eski Favori Gruplar sekmesinin yerini alıyor. 

Menülerde harcanan zaman miktarını azaltmaya yardımcı olan bir başka adımda, Hızlı Menü daha fazla seçeneğe sahip olacak şekilde güncelleniyor. Örneğin, indirme ilerlemesini kontrol edebilir ve yeni parti davetlerini görebilirsiniz. Ayrıca, o menüden bir partiden ayrılabilir ve mevcut Spotify çalma listenizi görebilirsiniz. 

Filmler ve TV izlerken bildirimler konusu da geliştirilmiş; artık medyayı izlerken iletileri ve diğer bildirim açılır pencerelerini devre dışı bırakabilirsiniz. Herhangi bir içerik biçimini oynatırken veya izlediğinizde mesajın içeriğinin yanı sıra rengini de değiştirebilirsiniz.

Son olarak, Sony’nin “Family on PSN” olarak adlandırdırğı Ebeveyn Denetimi özellikleri iyileştirildi. Bu, eski Master/Sub hesap sisteminin yerini alıyor; Bunun yerine, bir kullanıcı Aile Yöneticisi sayılır. Diğer hesapları kurabilir ve bir Veli/Yetkili, Yetişkin veya Çocuk olarak atayabilir. Veliler veya Yetkililer, Çocuk hesaplarını “çevrimiçi özelliklerini ve diğer oyuncularla iletişim kurmak, oyunlar için kısıtlamalar koymak, İnternet tarayıcısının kullanımını kısıtlamak ve PlayStation Store için harcama sınırları belirlemek” konusunda sınırlayabilir. 

Beta sürümünde, Sony, ilk defa bir Yetişkin hesabı oluşturan kişilerin “yetişkin olduğunuzu doğrulamak için” 0,50 $ talep edeceğini belirtti. Bu gereksinimin kaldırılıp kaldırılmayacağı belli değil, ancak son güncellemenin yama notlarında belirtilmedi. 

Diğer PlayStation haberlerinde Sony, dün yeni bir PSVR modeli ortaya çıkardı. Güncellenmiş versiyon, aerodinamik bir kablo düzenine ve PSVR’nin işlemci biriminin bağlantısını kesmek zorunda kalmadan TV’nizde HDR içeriğini izleyebilmenizi sağlar. Yeni PSVR modeli için çıkış tarihi açıklanmadı, ancak fiyat aynı kalacak.

PS4 Güncelleme 5.0 Yama Notları

Sürüm 5.00 Güncellemesindeki Ana Özellikler

  • Artık PS4’ünüzün kullanıcılarını aile üyeleri olarak ekleyebilirsiniz. Bu, çocuğunuzun hesap bilgilerini yönetmeyi ve PS4 özelliklerini sınırlamayı kolaylaştırır. Aile üyeleri eklemek için, (Ayarlar)> [Ebeveyn Denetimleri/Aile Yönetimi] seçeneğine gidin. 
     – Aile yöneticisi olarak ailenizi kurabilirsiniz.
     – Ailenizde yedi kişiye kadar (siz de dahil) aile üyeleri olabilir ve çevrimiçi özellikleri kullanabilirsiniz.
     – Ailenizde birden fazla yetişkin olabilir. Aile yöneticisi, aile ebeveyni veya vasilerinde başka yetişkinler de yapabilir. Ebeveyn veya vasi olan aile yöneticisi ve aile üyeleri, ailenizdeki çocuklar için ebeveyn kontrollerini ayarlayabilir.
     – Her bir çocuk için ebeveyn kontrolü ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Ebeveyn denetimleri kullanarak çevrimiçi özelliklerin kullanımını ve diğer oyuncularla olan iletişimi kısıtlayabilir, oyunlar için kısıtlamalar koyabilir, Internet tarayıcısının kullanımını kısıtlayabilir ve PlayStation Store için harcama sınırları belirleyebilirsiniz.
     – Ebeveyn kontrollerini istediğiniz zaman PC’nizden veya akıllı telefonunuzdan yapılandırabilirsiniz.
  • Artık sadece doğrulanmış hesapları değil, herkesinkini takip edebilirsiniz. Bir kişinin profil ekranında (İzle) seçeneğini seçin, etkinlikleri ve yayınları [Yenilikler] bölümünde görünür. Arkadaşlarınızı otomatik olarak takip edersiniz, ama onları izlemeyi bırakma seçeneğiniz de vardır. 
     – Takip etmeniz gereken kişilere yönelik tavsiyeler şimdi oynadığınız oyunları temel alarak sunuluyor. (Arkadaşlar)> (İzle) ‘yi seçin.
     – Artık kimlerin sizi takip edebileceğini ve sizi takip edenler listenizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz. (Ayarlar)> [Hesap Yönetimi]> [Gizlilik Ayarları] öğesini seçin ve ardından her ayarı yapılandırın. 
  • (Özel Listeler) eklendi (Arkadaşlar). Arkadaşlarınızın kolayca organize edilmesi için özel listeler oluşturun ve oyuncuları ileti veya oyun davetiyeleri gönderecek şekilde seçin. 
  • Bazı yayınlar için (Topluluklar) şimdi (Canlı PlayStation’dan) görüntüleme ekranında görünür. Yayıncının topluluğuna erişmek için (Topluluklar) seçeneğini belirleyin.
  • Artık hızlı menüde (Bildirimler) görüntüleyebilirsiniz.
  • Aşağıdaki diller sistem dili olarak eklenmiştir.
     – Çekçe, Endonezyaca, Macarca, Romence, Vietnamca, Yunanca, Tayca.
  • PlayStation VR oyununu yayınlarken, izleyici yorumlarını VR kulaklık ekranınızda görebilirsiniz.


Sürüm 5.00’teki Diğer Özellikler

  • (Mesajlar) için ekran düzeni iyileştirildi ve aşağıdaki özellikler eklendi.
     – Artık sizinle paylaşılan müziği bir mesaj olarak alabilirsiniz. Müziği çalmak için mesajı seçin
     – Artık bir URL içeren mesajlar bir önizleme görüntüler.
  • Aşağıdaki özellikler hızlı menüye eklenmiştir.
     – Artık partiden ayrılmak için [Bu Partiden Ayrıl] seçeneğini seçebilirsiniz.
     – Artık Spotify’de çalan şarkılar için albümler ve çalma listeleri görebilirsiniz.
     – Bir saat eklendi.
  • Aşağıdaki özellikler (Ayarlar)> [Bildirimler] bölümüne eklenmiştir.
     – Video oynatımı sırasında artık açılır pencerenin bildirimlerini devre dışı bırakabilirsiniz.
     – Artık pop-up bildirimlerinin rengini seçebilirsiniz.
     – Artık, bildirimlerde ileti ayrıntılarını göstermeyi veya gizlemeyi seçebilirsiniz.
  • Artık PlayStation 4 Pro’nuzda Twitch kullanırken 1080p (60 fps) yayın yapmayı seçebilirsiniz.
  • PlayStation VR’ye kulaklık bağladığınızda artık sanal surround sesle Blu-ray Disc ve DVD içeriğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaynak: 1