PS4’te Oynayabileceğiniz 10 En İyi Ücretsiz Oyun

PS4’te Oynayabileceğiniz 10 En İyi Ücretsiz Oyun

Para, hepimizin bildiği gibi, sonlu bir şey. Bazen o cüzdan lastiklerinizi bir halat çekme yarışı vahşetiyle koparmış ve oyun almış olabilirsiniz. Daha sonrada onların bir kuruşa bile değmeyecek oyunlar olduğunun kanaatine varmış olabilirsiniz. Herneyse asıl konumuz şu ki ücretsiz de oynayabileceğiniz her türe özgü oyunlar var: FPS, anlatı seçimine dayalı oyunlar, hack’n slash ve birkaç ismi saygın MMO’ oyunu. PlayStation Store’da bol bol ücretsiz oyun bulunmakta , bu nedenle size en iyi ücretsiz PS4 oyunlarını tanıtacağız, seçimlerinizde size yardımcı olacaktır. Başlayalım öyleyse:

Let it Die

Let it Die

Telaşlı, sadist olmaya yakın bir hack’n slash oyunudur. Bir parçanızı elinizde görmeye meyilliyseniz veya odanın diğer tarafında atılmış, bir sürü delirmiş patronundan biri var olduğunu bilmediğin şekilde seni parçalara ayırsın isterseniz Let it Die oynamalısınız. Hayır, karanlık ve ruhlarla ilgili oyunlarla bunu karşılaştırmayacağım. Yol boyunca ilginç karakterler ile karşılaşabilirisiniz. En unutulmaz olanı kaykay yapan Uncle Death( ”Ölüm Amca”, ne masum bir isim değil mi?). Bu amcamız spiral güneş gözlüğü giyiyor ve bisikletçi botu giyiyor. Harbi harbi ilginç bir karakter. Bu oyunda küçükte olsa para kasma imkanına sahibiz. Özel etkinlikler tamamlandıktan sonra cebinize sığmayacak şekilde atılan bir tonluk ‘ölüm metalleri’ elde edersiniz. Yani kendi cebinizden harcamak zorunda değilsiniz. Ayrıca her öldüğünde oyuncu, başkasının oyununda ek düşman olarak görünüyor. Yani tüm bu ölümlerin bir şey ifade edeceğine söz veriyoruz.

Life Is Strange, Bölüm 1

Life Is Strange, Bölüm 1

İki yıldır oyuncuları büyüledi, sonunda tüm bu gürültünün neden ücretsiz olduğunu görebilirsiniz. Ana karakter Max zamanı geri sarabildiğini keşfedince her şey değişir ve asi en yakın arkadaşı Chloe’nin hayatını kurtarır. Çift, okul arkadaşlarından biri olan Rachel Amber’in kayboluşunu araştırmak için Max’in gücünü kullanmaya başlayınca, Arcadia Körfezi’ndeki hayatları karanlıklaşıyor. Rachel’ın yokluğu kasabada dalgalanmalara neden oluyor ve kendilerini rahatsız edici gidişatlara daha derine iniyor buluyorlar. Ve bu arada geçmişi değiştirmekte kendi sorunlarını yaratıyor. Oyun bir bütün olarak birden fazla bitişe sahip, bu yüzden büyük bir oynatılabilirlik faktörü var. Bölüm 1 bütün efsaneyi güzel şekilde örneklemekte aslında, yani devamını oynamanız için bir neden de yok açıkcası.

Paragon

Paragon

Bazı tuhaf zihinsel imgeler için hazır mısınız? Başlıyoruz: küçük bir şeytan bir yabani otu bütün yutacak kadar büyük bir ağızlı bir savaş bineği sürüyor. Meleksi bir beyaz-altın android. Sırtına yapışık ekstra bir robot kolu olan bir mühendis. Bu karakterlerin her birinin varolduğunu garanti ederim. Ve onları paramparça patlayan çok oyunculu bir savaş arenası olan Paragon’da bulabilirsiniz. Çekim yapmamaya çalışırken odaklanmanızı sağlayacak. Unreal Engine 4 ile güçlendirilmiş, her şey güzel görünüyor. Kart kombinasyonunu oluşturmak (oyunda kartlar yok: perk kartlarından bahsediyoruz burada), kaçınılmaz olanları ertelemeye yardım edeceksiniz, çünkü oyun tarzınıza uyacak şekilde farklı ikramiyeleri veya öğeleri seçebilirsiniz. Ama bekleyin, daha fazlası var! Seçtiğiniz kartlara bağlı olarak oyunda farklı öğeler çıkacaktır; böylece,  farklı perks düşerek her bölümü kolayca değiştirebilirsiniz. Bu kartlar oyun yoluyla da kazanılır, yani oyununa para harcamazsınız. Bunu ücretsiz oynayın,  paranızı Overwatch’a harcayın.

Trove

Trove

PlayStation’ın Minecraft’daki girişimi, Dragon Quest Builders’a biraz daha fazla, eğlenerek alışveriş yapıyormuşsunuz gibi geliyor. Trove’da seçeceğiniz ev / kale /sığınakların birbirine ulaşma aralıkları arasında keşfedilecek çok farklı manzaralar var. Evet, olağan orman, çöl ve kutup bölgeleri var. Karışıma saçılmış, aynı zamanda parlak bir pembe, sakarin şekeri alanı ve yüksek teknolojiye sahip düşmanlarla fütüristik bir tron benzeri bir dünya. Her bir zindan seviyesine doğru yolunuzu kesmek şaşırtıcı derecede zor, ancak giderek daha da kolaylaşıyor.  Her patrondan, çeşitli silah ve maskeler düşer; bu da size biraz güç kazandırır. Belki de ne tür karakterleri oynayacağınızı tahmin edebileceğinizi düşünüyorsunuzdur. Alınma ama muhtemelen yanlış düşünüyorsundur. Topraktan çıkan bitkileri ölümcül etkiye karşı koruyan Chloromancer’lardan birini seçin ya da ‘şeker zamanı’ ifadesine tamamen yeni bir anlam kazandıran bir Candy Barbar seçin.

Warframe

Warframe

Cyberninjas. Bu kelime yalnız Warframe’i aklınıza getiriyor mu? Ana hedefleriniz suikastler yaptırmak, yağma etmek ve olabildiğince çok frame’i denemektir, İlk başta bir miktar korkutarak işe başlayabilirsiniz. Görüyorsunuz ki, ‘frameler’, yeteneklerinizi ve dolayısıyla oyun tarzınızı belirleyen (farklı zırh setleri biçimindeki) yüklerdir. Farklı frame’leri bir araya getirerek denemek için, öncelikle yenilecek patronların arasından sıyrılacak olan planlara ihtiyacınız olacak. Göz koyduğunuz frame’i satın almak için bunları kullanın. Birisi ışınlanma özelliği verecek, bir başkası bir dondurucu nova yeteneği veya sonik patlaması yapabilecek. Oyunda 26 milyon oynamayı bekleyen, aktif kullanıcı var.

Tales from the Borderlands, Bölüm 1: Zer0 Sum

Tales from the Borderlands, Bölüm 1: Zer0 Sum

Borderlands’ın kaotik dünyasına adım atın. Ne istediğini biliyorsun. Borderland’taki Masallar, Borderlands 2 olaylarının ardından ayağınızı nereye bastığınıza dikkat edin, yani demem o ki uğraşmanız gereken biraz yıkıntı döküntü var. Bu hikaye serüveninde bir sonraki Handsome Jack olmayı gözleyen Rhys’i oynuyorsunuz. Karşı  karakter Fiona ise, en büyük oyunları oynayarak kadroda yerini alıyor. Oyuncuların her ikiside kendisine ait olduğunu düşündükleri para için mücadele ediyorlar. Yol boyunca gangsterler, eşkıya lordları ve keskin nişancılar ile karşılaşacaklar. 4.5 yıldız puanı ve 15.000 reyting puanına sahip olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Gerçekten hoş oyun. Niçin katılmıyorsun?

Hawken

Hawken

Warframe’e benzer şekilde, Hawken oyunculara zor kazanılan nakit tutma seçeneği sunmakta ve oyuncularına ücretsiz deneyim sunmaktadır. Dev bir alanda dolaşmak yeterince heyecan vericidir, ancak oyunun en çekici noktası mühimmatın sınırsız olmasıdır. Tabii ki, bi durdurucu var. Silahlarınız aşırı ısınır ve sizi sivri bir matkaba eşdeğer hale getirir, bu nedenle enerjinizi geri kazanmak için duraksamak ve o silahları tekrar ateş almak zorunda kalacaksınız. Silahları, ekipmanı özelleştirebileceğiniz ve nasıl oynamak istediğinize uyacak şekilde farklı mekanik yükseltmeleri seçebileceğiniz için belirli bir mekanik yüklemeyle toplanmış olmasını beklemeyin. Dev robotlardan öfkeli saldırgan hareketler beklenebilir. Büyük bir mekaniğin ne kadar zarif olabileceğini görmek istiyorsan, Hawken’a bir adım at.

Clicker Heroes

Clicker Heroes

Bazen oyun oynamak için fazla çaba sarf etmek istemezsiniz. Clicker Heroes’te size zaman kaybettirmeden hoş, eğlenceli vakitlerin kapısını aralar. Tek yapmanız gereken bir canavarın üzerine parmağınızla dokunmak, sonra onu öldürerek kare düğmesine dokup para toplamak, böylece kahramanınızı yenilemek ya da daha büyük canavarlar ile savaşabilesiniz diye yeni bir tane karakter seçmek için harcanacak paranız olacaktır… basitliği hipnotize ediyor değil mi? Gün boyunca televizyon veya bilgisayar başında oturamazsınız. Bazı insani ihtiyaçlar için dışarı çıkmanız veya bilgisayardan uzaklaşmanız gerekebilir. Bu oyun siz başında değilkende kendi kendine oynuyor  hatırlatayım. İşe alacağınız kahramanlar canavarları öldürmeye ve altın elde etmeye devam edecek, bu yüzden tek yapmanız gereken geri dönüp parlayan metali harcamaktır. Kolay.

Planetside 2

Planetside 2

Yalnız kurtlar, çekilin. Büyük şeylerin bir parçası olmak, kardeşlerinizi yanınıza alarak ateş etmek için sabırsızlananlar bir adım öne çıkın. Çalkantılı telaşlı FPS Planetside 2, ayak grupları, korkunç dev araçlar ve hava desteği kullanarak Auraxis gezegeninin egemenliği için üç hizipten birine katılıp savaşıyorsunuz. Daha önceden herhangi bir FPS oyunu oynamış kişiler bu oyunda yabancılık çekmeyebilir. Ele geçirdiğin ve koruduğun her karakol, ekibinize ekstra kaynak sağlar ve düşmanlarına açık olan çoğalma seçeneklerini sınırlar. Sadece elde ettiğiniz karakolların yakınında bulunan karakolları yakalayabilirsiniz, bu nedenle düşman bölgeleri her zaman size tanıdık gelmeyecek veya her yerde girip aynı yerdeki düşmanlara mermi sıkacağınızı da düşünmeyin. İşte bu da Planetside 2 ‘yi bunaltıcı olmaktan uzak tutar. Kısacası bu ücretsiz bilim-kurgu aksiyonu sizi bekliyor.

Minecraft: Hikaye Modu, Bölüm 1: The Order of the Stone

Minecraft: Hikaye Modu, Bölüm 1: The Order of the Stone

Listedeki ikinci öykü anlatım oyunu, bu hikaye çok daha aile dostu. Tembel Pazar günleri için iyi bir oyun, Minecraft: Hikaye Modu’nda, Taşların Dizilimi’nden etkilenen istekli Jesse olarak oynuyorsunuz. Bu efsanevi kahramanın grubu Redstone Mühendisi, Mimar, Savaşçı ve … Griefer. Gizemli olaylar, güçlü Ender Ejderha’yı yendikten sonra dağılmaları etrafında toplanıyor. Ve ayrılmaya devam ediyorlar. Gitmiyorsun, onları bir araya getirmiyorsun. Yani bu karakter dökümünü sonunda göreceğinizi anlamanızın uzun sürmemiş olması lazım ve o zamana kadar oynamaya devam etmeniz için yeterince iş var.