PUBG Corp., Fortnite’a Telif Hakkı İhlali Davası Açtı

PUBG Corp., Fortnite’a Telif Hakkı İhlali Davası Açtı

PUBG Corp. Fortnite’a Dava Açtı

PUBG Corp. Fortnite'a Dava Açtı

PUBG’nin geliştiricisi, harekete geçebileceğini düşündükten sonra, telif hakkı ihlali nedeniyle Fortnite’in yaratıcısı hakkında bir dava açtı. Kore merkezli PUBG Corp., ABD merkezli Epic Games’e karşı açılan davada, Fortnite’nin PUBG’nin bir tür kopyasını temsil edip etmediğine karar vermesi için mahkemelere başvuruda bulundu. Bir PUBG Corp. temsilcisi, Kore Times’a, Epic aleyhindeki davasının aslında Seul Merkez Bölge Mahkemesinde Ocak ayında yapıldığını söyledi. Epic Games Korea yani Epic Games‘in bir bölümü, sanıktır.

Eylül ayında, PUBG Corp. “Fortnite’ın, PUBG’nin bildiği deneyimi kopyalayabileceğinden endişe duymaktadır.” demişti. Koreli stüdyo PUBG’nin “ilk bağımsız Battle Royale hayatta kalma nişancı oyunu” olduğunu söyledi.

Rapor, davadaki herhangi bir özel iddiadan bahsetmiyor. Ancak PUBG Corp., daha önce PUBG ve Fortnite‘daki oyun ve sistemler arasındaki benzerliklerle ilgili olarak Fortnite’ın UI’sı, oynanış ve “yapısal replikasyon” hakkında “endişeleri” olduğunu söylemişti.

Mart ayında, PUBG yaratıcısı Brendan Greene, Fortnite’ın genel olarak battle royale türü için iyi olduğunu söyledi. The Verge’in bildirdiği gibi, “Battle royale alanının genişlemesi ve Fortnite’ın çok daha fazla insanın elinde royale oyun modunu kazanması harika.” dedi.

Geçen sene PUBG, 1 numaralı battle royale oyunu olarak görülüyordu, ancak şu anda bir çok ilgi ve farkındalık Fortnite tarafında. Yakın tarihli bir raporda, ücretsiz oyunun Nisan ayındaki çeşitli mikro ödemelerden yaklaşık 300 milyon dolar gelir elde ettiği belirtildi.

PUBG Corp.’un Epic aleyhindeki davası, Kore ile sınırlıdır. Amerika Birleşik Devletleri mahkemelerinin veritabanı araştırıldı ve PUBG Corp.’dan Epic aleyhine bir dava için hiçbir sonuç bulunamadı. Korunan davada her ne olursa olsun, dünyanın diğer bölgelerini etkileyebilir.