PUBG Eş Zamanlı Oynanma Sayısında Artık En Üstte

PUBG Eş Zamanlı Oynanma Sayısında Artık En Üstte

Playerunknown’s Battlegrounds

Playerunknown's Battlegrounds

Uber popüler Açlık Oyunları benzeri PC nişancı oyunu son zamanlarda Steam tarihindeki diğer oyunlardan daha fazla sayıda eş zamanlı kullanıcıya ulaştı. Oyun 16 Eylül’de 1.348.374 kullanıcıya ulaştı ve Mart 2016’da 1,291.328 kullanıcı ile rekor kıran Valve’nin DOTA 2‘sini geride bıraktı. 

Tabi bu rakamlar tümü Steam Charts (via Polygon) üzerinden elde edilir. Bu nedenle bunlar tamamen doğru olmayabilir. Durum ne olursa olsun, Battlegrounds‘un çarpıcı bir oyun olduğu açıktır. Geçen hafta 1 milyon eş zamanlı kullanıcıyı geçti ve oyun halen büyümeye devam ediyor. 

Halen geliştirilmekte olan ve Steam Erken Erişim ile satılan Battlegrounds’un fiyatı 30 Dolar’tır. Bu arada DOTA 2 ise, Valve’nin teşvik ettiği ücretsiz bir oyundur. Bu da Battlegrounds’ın başarısını daha da belirgin hale getiriyor. 

PUBG, en son sayıya göre 10 milyondan fazla sattı. Developer Bluehole, yayıncısı Microsoft olarak “2017’nin sonlarında” oyunun Xbox One sürümünü yayınlamayı düşünüyor. Microsoft’un duyurusuna rağmen, geliştirici Bluehole oyunun diğer konsollara da gelebileceğini öne sürdü.