Rocket League Yeni Yıla Büyük Oyuncu Kitlesiyle Başladı

Rocket League Yeni Yıla Büyük Oyuncu Kitlesiyle Başladı

Rocket League

Rocket League

Popüler futbol-araba oyunu olan Rocket League, büyümeye devam ediyor. Psyonix geliştiricisinin Twitter’da bildirdiğine göre, oyun şuan 40 milyon oyuncuyu geçti. Bu Temmuz ayında 33 milyondu ve sadece iki hafta önce 38 milyona çıkmıştı.

Temmuz ayında Psyonix, 2015 yılında Rocket League’in çıkmasından bu yana oyuncuların toplamda 1,5 milyar maç oynadığını bildirdi. O zamandan beş ay sonra oyuncular toplam 500 milyondan fazla maç oynayarak toplam 2 milyarı aştı.

Bugüne kadar Rocket League’nde oynamış olanların sayısı 40 milyon iken oyunun bu kadar çok kopyasının sattıldığı anlamına gelmiyor. Rakam, diğer konuk hesaplarında oynayanlar ve başka yollarla oyunu elde edenlerle birlikte bu sayıdadır. Rocket League Temmuz 2015’te PS4 için bir PlayStation Plus’ta ücretsiz olarak piyasaya çıktı, bu yüzden bu indirmelerin tümü satış olarak sayılmamaktadır.

Rocket League büyük bir başarı, ancak yakında Rocket League 2‘yi beklemeyin. Psyonix’den Jeremy Dunham, bir röportajda “Amacımız, Rocket League’ni daha iyi ve daha iyi yapmaya devam etmektir, böylece oynamak isteyen insanların hiçbirini kaybetmedik. Eğer oyun oynuyorlarsa, birkaç yeni özellik eklemek istiyoruz ve oyunu tekrar satın almalarını sağlamayacağız.” dedi.

Rocket League, PC, Xbox One ve en son olarak Nintendo Switch’de de mevcuttur. Psyonix oyunu düzenli güncellemelerle destekledi ve daha çok güncelleme gelecek gibi. Psyonix, bir blog yazısında “Size 2018 için mağazamızda sahip olduğumuz her şeyi anlatmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Kaynak: 1