Rusya Maliye Bakanlığı Kripto İşlemlerini Yasallaştırdı

Rusya Maliye Bakanlığı Kripto İşlemlerini Yasallaştırdı

Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı (Minfin), 25 Ocak tarihi itibarıyla yerel medya kuruluşu TASS haber ajansının haberine göre, kripto paralar, ICO’lar, madencilik ve ticaret için bir düzenleyici sistem tanımlayan ve oluşturan Dijital Varlıklar Yönetmeliğini sundu.

Rusya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ile görüş birliğine varmadı. Kripto işlemlerinin yasal olarak kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyor. Merkez bankasına göre, dijital para ticaret kuralları sadece finansal yatırımları çekecek olan tokenlara uygulanmalı.

Ancak tasarının sahipleri, yasallaştırılmasının dolandırıcılık olaylarını azaltacağına ve hükümetin vergi gelirini arttıracağına emin. Buna karşın yasallaştırılmadıkça kullanımın yasalara daha aykırı olacağını savunuyorlar. 

Tasarıya göre, kripto para birimleri ve token’lar dijital finansal varlığı temsil ediyor ve Rusya’da ödeme olarak kullanılmasına izin verilmiyor.

Minfin, kripto para birimleri, Ruble ve yabancı para birimleri için yetkili cryptocurrency exchange operatörleri aracılığıyla işlem yapmaya izin vererek niteliksiz yatırımcıların haklarını koruyacağını belirtiyor.

ICO‘lara ilişkin olarak, tokenlar, bağış toplama amacıyla tüzel kişiler veya tek başına mal sahibi tarafından verilebilir. ICO’lara, ihraçcının tam adı, yeri, resmi web sitesi ve bir token fiyatı gibi sözleşmenin ayrıntılarını açıklayan bazı yasal belgeler eşlik etmelidir.

Belgeye göre, profesyonel olmayan yatırımcıların her bir ICO’ya yaklaşık 900 $ ‘lık eşdeğer olarak 50.000 Ruble’den fazla yatırım yapmasına izin verilmiyor.

Buna ek olarak,  son halinin Forklog‘a göre 1 Temmuz 2018’den önce yayınlanacağı bildirildi.

Kaynak: 1