Samsung’un Dev Monitörü Yolda!

Samsung’un Dev Monitörü Yolda!

İşte Bu Dev Monitörün Özellikleri

İşte Bu Dev Monitörün Özellikleri

Samsung Bu Monitörü Ne Zaman Piyasaya Sürecek?

Samsung, Radeon FreeSync 2 teknolojisini kullanan dünyanın ilk monitörlerini piyasaya sürüyor, ancak burada haber konusu yalnızca bu değil. Yeni ekran üçlüsü arasında eğimli bir panel, HDR desteği ve Samsung’un Quantum Dot kompozisyonuna sahip 49 inç (ultra) ultra geniş bir monitör (C49HG90) yer alıyor.

Samsung Electronics AmerikAa Pazarlama Müdürü Andrew Sivori, “Oyuncular oyun oynarken tamamen içinde gibi hissetmek istiyorlar ve yeni monitörlerimiz en son oyun deneyimini sunmak için en çarpıcı görselleri sunuyor. Bu QLED oyun monitörleri, hem sıradan hem de özel oyuncular için oyun geleceğini temsil ediyor ve yenilikçi tasarımımızın ve son teknoloji özelliklerin tüm oyun alanını geliştireceğinden eminiz.” dedi. 

49 inçlik monitör, 3840×1080 çift full HD çözünürlüğüne (32: 9 en / boy oranı) ve 144Hz yenileme oranına sahip bir VA paneli kullanıyor. Ayrıca, 1ms tepki süresi, tüm ekran boyunca hareket bulanıklığını gidermek için dört kanallı tarama teknolojisi ve sRGB renk alanının yüzde 125 ve DCI-P3 rengin yüzde 95 kapsama alanı ile mükemmel bir renk alanı sunmakta.

AMD ve Nvidia, yumuşak oyun oynamak için görüntü yırtılmalarını ve düzensizliği ortadan kaldırmak için tasarlanan iki rekabet spesifikasyonu olan G-Sync ve FreeSync ile standart savaşlarına devam ediyor. FreeSync 2, desteklenen maksimum değişkenin en az desteklenen yenileme hızının en az 2,5 katı olmasını gerektiren Düşük Çerçeve Kompanzasyonu gibi bazı isteğe bağlı özellikleri zorunlu hale getirerek FreeSync’ın kalitesini arttırıyor. FreeSync 2 ekranları da HDR görselliğe sahip. İşte FreeSync 2’nin özeti:

• DisplayPort uyarlanabilir yenileme açık standartını kullanır.

• Düşük Çerçeve Telafisi gereklidir.

• Bazı HDR formlarının mevcut olması gerekir (ancak HDR10 olması gerekmez).

• Ölçeklendiriciler ve işlem gecikme gereksinimlerini karşılamalıdır (HDR ile).

• AMD, hiçbir telif ücreti veya diğer ücret talep etmiyor.

• AMD, tüm FreeSync 2 ürünlerini onaylıyor (‘ücretsiz’ olup olmadıkları belli değil).

• Şu anda yalnızca AMD GPU’ları tarafından desteklenmektedir.

• Bu nedenle, C49HG90’da bir DisplayPort var. Aynı zamanda mini DisplayPort, iki HDMI portu, bir ses girişi, bir kulaklık girişi ve üç aşağı akışlı porta sahip dahili bir USB 3.0 girişi bulunuyor.

Samsung’un 49 inçlik monitörünü Amazon’da ve yerel Micro Center mağazalarında 1500 dolar fiyat ile ön sipariş verebilirsiniz. 30 Haziran’da satışa sunulması bekleniyor.

Samsung’un diğer iki FreeSync 2 monitörü 27 inç ekran (C27HG70) ve 31.5 inç model (C32HG70). Samsung’un diğer iki FreeSync 2 monitörü 27 inç ekran (C27HG70) ve 31.5 inç model (C32HG70) içermektedir. Her ikisi de aynı renk çoğaltma oranına ve 144Hz yenileme hızına sahip kavisli bir VA paneli kullanıyor ancak 2560×1440 çözünürlüğe (16: 9 en boy oranı) sahip.

İki monitör, DisplayPort, iki HDMI bağlantı noktası, bir ses girişi, bir kulaklık girişi ve üç USB 3.0 bağlantı noktası gibi aynı bağlantı seçeneklerini paylaşıyor.