Scam Kripto Sitesi Ardında Tek Bir Kelime Bırakarak Ortadan Kayboldu

Scam Kripto Sitesi Ardında Tek Bir Kelime Bırakarak Ortadan Kayboldu

Prodeum adlı Ethereum‘da inşa edilen kısa ömürlü ve nispeten bilinmeyen bir kripto projesi bu haftasonu kayboldu. Parayla birlikte birkaç yatırımcı da battı.  Web sitesinde sadece beyaz bir sayfa ve tek bir kelime kaldı. Sayfada sadece ‘penis’ yazıyordu… 

Japon  Coincheck‘den çıkarılan 400 milyon dolarlık NEM‘den sonra büyük ihtimalle çöküşün suçlusu PONZİ planlı  Bitconnect. (üzgünüm Bitconnect)

 Prodeum‘da yaşanılan bu olayın kayıtlı olması gerektiği düşünülüyor. Sosyal medya kullanıcıları milyonlarca yöntemden bahsederken Prodeum ile ilişkili bir Ethereum adresinin gözden geçirilmesi  sadece bir avuç dolusu kişinin katıldığı ilk para teklifini ortaya koyuyor. 

Prodeum, meyve ve sebzeler üzerinde “Price Lookup (PLU)” etiketleme sürecinin gözden geçirilmesi için bir Litvanya blok zinciri projesi olarak tanımlanıyor. Birileri, bu heyecan verici fırsatla neden daha fazla yatırımcının kandırılmadığını merak ediyor.

Prodeum‘un web sitesi kayıt bilgilerinden ya da sosyal medya profillerinden, bu zayıf yürütülen sahtekarlık amacıyla taklit edilmiş gibi görünen şirket iletişim bağlantısından hiçbir bilgi alınamıyor.  Bilinmeyen nedenlerle, Prodeum.io artık birisinin Twitter hesabına bağlı.

Yatırımın geleceğine hoş geldiniz.

Kaynak: 1