Steam’ de en çok satılan korku oyunları

Steam’ de en çok satılan korku oyunları

The Forest

Bağımsız yapımcı tarafın geliştirilen ve 30 Mayıs 2014′ te çıkan açık beta korku oyunu The Forest oyunculara korku dolu ve heyecanlı bir atmosfer sunma konusunda oldukça başarılı.

Oyunda yanımızda bir birçocukla birlikte uçak kazası geçirerek  adaya düşüyoruz. Gözlerimizi açtığımızda çocuğa bakınıyor ama bulamıyor ve elimizde baltayla bir yaşam mücadelesi içinde çocuğu aramaya koyuluyoruz fakat oyun geliştirilme sürecinde(açık beta) bir oyun olduğundan çocuğu bulmak için oynamıyoruz adadaki yerlilerden zombi tarzı varlıklardan korunmak ve hayatta kalmak uğruna zorlu orman şartlarında mücadele ediyoruz. Yerdeki yaprakları topluyoruz, ağaçları kesiyoruz ateş yakıyoruz ve kendimize sığınacak bir yapı inşaa etmeye çalışıyoruz. 

The Forest arkadaşlarınızla oynandığı zaman daha zevkli olan ve hayata kalma şansınızın arttığı güzel bir korku oyunu ve Steam’ de 24 liradan satılıyor.

The Forest

The Forest

The Forest

The Walking Dead

Dünya da en çok izleyicisi olan The Walking Dead dizisinin sinematik korku oyunu. Korku oyunu denilince akla gelen ilk oyunlardan olan  The Walking Dead de Steam’ de çok satılan korku oyunları arasında yer alıyor.

The Walking Dead deki karakterler dizideki karakterle birebir aynı değil hatta baya baya farklı ama senaryosunda benzerlikler mevcut. Oyuna bir kız çocuğunu annesinin zombi olmuş halinden kaçarken kurtararak başlıyoruz ve devam ediyoruz. Oyun sinematik bir oyun etkileşimi az fareyi alıp da zombi taramak yok verdiğimiz kararlara göre hikayemiz şekilleniyor mesela yeni biriyle tanıştık oyun size seçenekler sunuyor sizin seçtiğiniz seçeneklerle karşıdaki kişiyle muhabbet ediyorsunuz konuşmalarında çelişki vs varsa oyun sizi uyarıyor bu kişiye güven veya güvenme diye seçim yapıyorsunuz tamamen size sunulan seçenekler arasından seçim yaparak senaryonuzu kendiniz yazıyorsunuz.

The Walkinf Dead’ bölmleri Steam de 35 40 TL arasında bir fiyatla satılıyor.

The Walking Dead

7 Days to Die

Bu korku oyunumuz da The Forest benzeri survival yani hayatta kalma mücadelesi verdiğimiz bir oyun. Senaryosu radyasyon sonucunda mutantlaşmış insanları ve hayvanları işliyor. Oyun başında karlı soğuk bir mekanda sadece iç çamaşırınızla başlıyorsunuz ve hayatta kalmak için toplayıcılıkla işinize yarayacak gereçleri toplayarak craft yöntemi ile balta vs. ediniyorsunuz. Kendinize barınacak bir yer yapmaya çalışıyorsunuz ayrıca bu oyunla ilgili yorumlara baktığımda zombilerin diğer zombi oyunlarına oranla biraz daha zor olduğu ile ilgili görüşler dikkatimi çekti.

7 Days to Die oyunu Steam’de 39 TL lik fiyatıyla satılıyor.

7 Days to Die

Painkiller Hell & Damnation

Bu korku oyunumuzun hikayesi: sevdiği kadınla mutlu bir şekilde yaşayan karakterimiz sevdiceğiyle trafik kazası geçirerek ölürler fakat karakterimiz arafta kalır(cennet cehennem arası bir yer) ve sevdiği kadını arar arar bulamaz. Amaçsız bitkin ve hiçbir beklentisi olmayan karakterimizin yanına bir gün şeytan gelir ve sana bir silah vereceğim istediklerimi bu silahla topla getir sana sevdiğin kadını getireyim diyerek karakterimize sevdiği için savaşacağı, korku dolu mekanlara girip çıkacağı bu görevi verir. Tabi ki karakterimiz aşkının etkisiyle bu teklifi kabul eder ve değişik yaratıkların olduğu ortamlara doğru yola koyulur.

Painkiller Hell & Damnation Steam’ de 31 TL fiyatla satılmakta.

Painkiller Hell & Damnation

Dead by Daylight

Dead by Daylight 14 Haz 2016 tarihinde yayınlanan 6 aylık bir oyun. Oyun 4 vs 1 oynanan bir korku oyunu oyunda 1 katil 4 adet kurbanı kovalıyor. Klasik korku,gerilim filmlerine benze bir senaryosu var isterseniz multiplayer oynayarak arkadaşlarınızla katilden kaçabilir veya arkadaşlarınızı öldürmeye çalışabilirsiniz. Oyunu oynayanlar genelde kaçan kişi olmanın daha heyecan verici olduğunu söylüyorlar.

Dead by Daylight Steam’ de 31 TL den satılıyor.

Dead by Daylight