Şu Anda Oynamak İçin En İyi 25 iPhone Oyunu

Şu Anda Oynamak İçin En İyi 25 iPhone Oyunu

En İyi iPhone Oyunları

Bir iPhone’a sahip olan herkes kendi arka ceplerinde en çeşitli ve en esnek oyun makinelerinden birine sahiptir. Telefonlar daha güçlü hale geldiği ve geliştiricilerin daha yaratıcı olabildikleri bugünlerde, App Store’da her zevke uygun bir şeyler var. Ancak piyasadaki satılık oyunların hacmi göz önüne alındığında, her gün düzinelerce kat fazla eklenmesiyle, duymadığınız bir şey satın almak için bir risk gibi hissedebilirsiniz. Akıllıca harcamanıza yardımcı olmak için, şu anda iPhone’unuzda yer edinmeyi hak eden oyunları listeledik. İndirmeye hazırlanın.  

25. Super Mario Run

25. Super Mario Run

Tür: Sonsuz Koşucu 

Fiyat: Ücretsiz 

Mario’nun IOS’a gelişi, Nintendo hayranları için acı bir gün oldu. Özellikle geri sayımı Super Mario Odyssey serbest bırakılıncaya kadar sayıyorsanız, bu ihtiyacınız olan durak noktasıdır. Madeni para topluluğundan Toad koleksiyonuna kadar bir Mario unvanının her zamanki zımbalığına sahip sonsuz bir koşucu. 

Super Mario Run İndir

24. Fire Amblem Heroes

24. Fire Amblem Heroes

Tür: RPG 

Fiyat: Ücretsiz

Nintendo’dan daha fazla IOS’a geçiş. RPG’yi aerodinamik bir oyun deneyimi haline getirir. Yeni ve tanıdık yüzler, Kingdom of Askr adına sıraya dayalı mücadelede savaş yapmak için ortaya çıkarlar. 

Fire Amblem Heroes İndir

23. Fallout Shelter

23. Fallout Shelter

Tür: Oluşturucu 

Fiyat: Ücretsiz

Hareket halindeyken Wasteland’ı almanızı dileyen Bethesda taraftarları için sorununuz çözüldü. Fallout Shelter sizi bir Vault yöneticisinin mavi tulum elbisesine götürür.  Vault’un kritik bileşenlerini, gıdalardan gücünden Deathclaw’ları öfkelendirmeye karşı korumak zorundasınız. Bu, geleceğin-retro evrenin iPhone’unuza mükemmel bir damıtımı.

Fallout Shelter İndir

22. Swap Sword

22. Swap Sword

Tür: Maç 3, Strateji 

Fiyat: $2.99 / £2.99

Swap Sword kalbinde, kaynak yönetimi ile ilgili bir oyundur. Ölümün korkunç hayaleti ortaya çıkmadan önce, rastgele üretilen her seviyede elinizden geldiğince çok puan kazanmalısınız. Fayansları üstüste üç eşleştirin veya üzerinize yaklaşan düşman ordularına saldırmak için döşeme yerlerini değiştirin. Oyuna başladıktan sonra, koymak zor. Stratejik güçler her denemede artar ve sürekli değişen güç yükseltme seçenekleri, her denemede her zaman daha yüksek bir skorla farklı bir açı oluşturabilmenizi sağlar. 

Swap Sword İndir

21. 80 Days

21. 80 Days

Tür: Macera, Öykü 

Fiyatı: $4.99 / £4.99

Bir sürü oyun, kendi maceranı seçebilme yeteneğine sahip olmakla birlikte, çok azı yazılmış ve 80 Days gibi olanakları taşıyor. Jules Verne klasiklerinden esinlenilerek uyarlanmış olan 80 Days, sizi Mösyö Phileas Fogg’un görevlisi Passepartout’un ayakkabılarına koyuyor; bu da seferlerinizi yönetmeli ve dünyanın en hızlı rotalarını bulmalısınız anlamına geliyor. Trans Sibirya Demiryolunu alıp, Rusya’yı kesecek misin? Yoksa sıcak hava balonunda atlayıp Orta Doğu’da yelken açar mısın? Konuşmaya başlayın, devrimcileri izleyin ya da geceleri şehri gezin. Seçimler ve sonuçları sizin. 

80 Days İndir

20. Linelight

20. Linelight

Tür: Bulmaca 

Fiyatı: $1.99 / £1.99

Linelight, herhangi bir mobil oyun fanatiği için zorunlu olan, iki dakikalığına veya yirmi kişiye düşebileceğiniz ve zamanı iyi harcanmış gibi hissettiğiniz türden zen bulmacalardandır. Giderek daha karmaşık tuzaklardan ve yolları engelleyen tuzaklardan kaçınarak, yol boyunca mote’inizi yönlendirin. Büyük bulmaca oyunları karmaşıklığını istikrarlı ve kademeli olarak yükselten Linelight, oyunun üstesinden gelir. Bilgisayarda veya PS4’te oynamış olabilirsiniz, ancak cebinizde taşımak harika bir duygudur. 

Linelight İndir

19. Galaxy of Pen and Paper

19. Galaxy of Pen and Paper

Tür: Rol Yapma

Fiyatı: $4.99 / £4.99

Başlığından tahmin edebileceğiniz gibi, Galaxy of Pen and Paper, RPG oyununun kökenidir. Ancak, 1999 yılının çok dijital olmayan bir yıldaki benzeri olmayan analog uzay ortamında gerçekleşiyor. Hilarity ortaya çıkıyor. Çevirmeli İnternet’li bir uzay gemisinde uzaylılarla savaşırken zar atıp karakterinizi geliştirirsiniz. Cidden, oynayanlarda çok fazla neşe uyandırıyor. Zaten stüdyosun mükemmel olan Knights of Pen and Paper oyununu oynuyorsanız, neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur.  

Galaxy of Pen and Paper İndir

18. Jade Empire: Special Edition

18. Jade Empire: Special Edition

Tür: Aksiyon RPG 

Fiyatı: $9.99 / £9.99

Bioware’in ilk projesini, bir wuxia’dan esinlenilmiş dövüş sanatları serüvenini, 2005’de ilk çıktığında asla yaşamadıysanız, o zaman bunu yaşamak için en iyi şansınız. The Jade Empire: Special Edition versiyon için IOS, grafikleri hızlandırır ve mücadeleyi bir kung fu master’ın lütfu ile mobil denetime uyarlıyor. Bioware hayranları mutlaka oynamalı. 

Jade Empire: Special Edition İndir

17. Hidden Folks

17. Hidden Folks

Tür: Gizli Nesne 

Fiyatı: $3.99 / £3.99

Hidden Folks, Waldo nereyi siyah ve beyaz yaptı antika gizli nesne oyunudur.  Her seviyedeki hedef maddeleri bulmak için biraz fazladan çaba harcamalısınız. Bir maymun elle çizilmiş bitki örtüsünde saklanıyor olabilir ya da bir kişi o ağaç evinin içinde uyukluyor olabilir. Ses efektleri, hepsi oyun yaratıcısı Adriaan de Jongh tarafından gerçekleştirildi, bu etkileşimli yaratımı ciddi hipster topraklara yerleştirdi, ancak yine de karşı konulmaz derecede çekici.  

Hidden Folks İndir

16. Her Story

16. Her Story

Tür: Öykü 

Fiyatı: $0.99 / £0.99

Hâlâ Her Story oynamadıysan… Neden yaşıyorsunuz.  Oyun mekaniğinin hikayeyi anlatmak için nasıl kullanılabileceği ve bunun için gerçekten garip bir hikaye için standart belirleyicidir. Bir cinayet şüphelisinin verdiği video kanıtı için bir bilgisayar veritabanında arama yapıyorsunuz. Gerçeğe giden pek çok yol var ve sizin ise yalnızca yolunuzu gösterecek sezgileriniz var. Bu, zihninizi açmanıza izin vererek, bir dedektifin gerçek çalışmalarını neredeyse tüm dedektif oyunlarından daha iyi taklit ederek test eden bir oyundur. 

Her Story İndir

15. The Elder Scrolls: Legends

15. The Elder Scrolls: Legends

Tür: Koleksiyon Kartı Oyunu 

Fiyat: Ücretsiz

Günümüzde fantastik evren CCG’leri söz konusu olduğunda Hearthstone tek seçenek değildir. Elder Scrolls, kart oyunu türene eşsiz bir soluk getiriyor. Ve çevrimiçi eşleşmelerin sonsuzca öğütülmesi sizi benzer oyunlar uzaklaştırdıysa, Legends’ın kapsamlı tek kişilik mücadelesi, stilinize daha iyi uymasını sağlayabilir. Oyun, Skyrim ve devamındakilerin tüm sihir ve gizemine sahip olduğu için Elder Scrolls hayranlarının mutlaka oynaması gerekn bir oyundur. Hatta bir “arrow in the knee” kartı bile var. 

The Elder Scrolls: Legends İndir

14. Sidewords

14. Sidewords

Tür: Kelime 

Fiyatı: $2.99 / £2.99 

Güzel bir pazar sabahı bir elinizde bir fincan kahve ve diğer elinizde harika br yapboz bulmaca. Eğitici ve rahatlatıcı, çok nadir bulunan bir kombinasyon. Aynı hissi Sidewords ile tekrar edin, tam anlamıyla atın sözcük oyunu. Oyunda beyin egzersizi için yüzlerce kelime bulmacası var, ancak zamanlayıcılar ya da yüksek puanlar yok. Tüm yapmanız gereken harflerin yazıldığı kelimelerle doldurulmasıdır. Hemen bir kahve yapın ve oynamaya başlayın. 

Sidewords İndir

13. You Must Build A Boat

13. You Must Build A Boat

Tür: Maç 3 

Fiyat: $2.99 / £2.99 

Bakın, sadece bir tekne yapmalısınız. Basit. Özellikle çekiç ve tuval yelkenleri kullanarak sonsuza kadar rastgele üretilen zindan yapmak zorundasınız. Düşüncelerinizle ve büyük bir match-three board ile donatılmış olarak, düşmanlarınızla savaşın, hazine sandıklarını yağmalayın ve yeni mürettebat kilidini açın. Bu oyunda, oyunu heyecan verici tutmak için karakter ve RPG elemanları gibi bir sürü şeyler vardır. 
 
You Must Build A Boat İndir

12. Alto’s Adventure

12. Alto’s Adventure

Tür: Sonsuz Koşucu 

Fiyat: $4.99 / £4.99 

Snowboard oyunlarının çoğunun oyun tasvirleri sporu büyük, küstah, adrenalin yakıtlı bir iş olarak göstermektedir. Alto’s Adventure, yatıştırıcı, zen benzeri bir konsept sunar. Püskürtme yapabilmek için buntings toplamak ve işaretlemek için llamas dolu pitoresk bir dağı kesersiniz. Rahatlatıcı ve güzel, en iyi müzikler ile birlikte. 

Alto’s Adventure İndir

11. Really Bad Chess

11. Really Bad Chess

Tür: Pano 

Fiyatı: Ücretsiz

Satranç herkes bilir, değil mi? Bu oyun, her yeni maça satranç parçalarının rasgele bir çeşidiyle başlayarak tahta oyunlarının babası haline gelmiştir. Nihai hedefi aynı kalır, ancak beş kraliçe ve dört fil olduğunda oyunun tuhaflaşması sağlanır. Really Bad Chess, gerçekten iyi bir oyundur ve satranç deneyiminin herhangi bir seviyesinde eğlenceli şeyler sunar. 

Really Bad Chess İndir

10. Cube Escape: The Cave

10. Cube Escape: The Cave

Tür: Macera, Bulmaca

Fiyat: Ücretsiz 

Rusty Lake’deki yaratıcı insanlar garip bir grup. Onların her oyunu tuhaf bir gezi, ancak garip dünyaları muhtemelen yeniden ziyaret etmek zorunda hissedeceksiniz. Gerçeküstü mistisizmin sağlıklı bir şekilde yardımıyla macera oyunları reçeliniz gibi görünüyorsa, en başından itibaren Cube Escape: Seasons ile başlamak ve en son sürüm olan Cube Escape: The Cave ile devam etmek isteyeceksiniz. 

Cube Escape: The Cave İndir

9. Lara Croft GO

9. Lara Croft GO

Tür: Bulmaca

Fiyat: $1.99 / £1.99

Lara Croft oyunları arasında en iyi oyunlardan birisinin mobil bir oyun olacağını kim tahmin edebilirdi ki. Square Enix’in yetenekli elinde, Lara’nın arkeoloji maceraları sıra tabanlı bir bulmaca oyununa dönüştü. Diğer GO oyunlarının temelini oluşturan temel mekanik aslında. Fakat Lara, onu Hitman Go veya Deus Ex GO’ya karşı üstün nitelikli bir X faktörüne sahiptir (her ikisi de oldukça iyi olmasına rağmen). 

Lara Croft GO İndir

8. Threes

8. Threes

Tür: Bulmaca, Arcade

Fiyat: $2.99 / £2.99

Üçlemelerin amacı basittir: üç farklı katın eşleşmesiyle farklı karoları dört-dörtlü bir arada birleştirin. Başlangıçta küçükler çıkar, ancak üçlüler hızla altılara dönüşür ve onlarda 12’liye dönüşür, sonunda iki 384’ü birlikte profesyonel olarak süpürürsünüz. Üçlüler büyük bulmacanın panteonuna aittir. Bir seferde birkaç dakika oynamak kolaydır, ama geri gelmek isteyeceğiniz kadar derindir. 

Threes İndir

7. Vignettes

7. Vignettes

Tür: Bulmaca

Fiyat: $2.99 / £2.99

Bu oyun teknik resimde perspektif ve keşif ile ilgili. Vignettes size bir nesne sunuyor. Döndürdüğünüz ve döndürdüğünüzde, ilk nesne diğer öğelere dönüşebilir. Bu basit gibi gelebilir, ancak Vignettes’deki her yeni sürprizin ortaya çıkması büyülü gibi hissettiriyor. Biraz baş döndürücü ama aldığınızda buna değer. 

Vignettes İndir

6. Pokemon Go

6. Pokemon Go

Tür: Artırılmış Gerçeklik

Fiyat: Ücretsiz

Pokemon Go’nun yaptığı kadar İnternet’i yakıp kavuran çok az şey var. Tweer yığınları, komik fotoğraflar ve takıntılı koleksiyonlardaki birçok tuhaf hikaye, bunu yalnızca bir mobil oyun olmaktan öteye götürüyor. Bu kültürel bir olgudur. Vuruş hissi büyük bir gelişme kaydetti, bu yüzden şimdi hepsini yakalamak için mükemmel zaman. 

Pokemon Go İndir

5. Monument Valley 2

5. Monument Valley 2

Tür: Bulmaca

Fiyat: $4.99 / £4.99

Ustwo’nun oyunlarının pastel dünyaları; mobil tasarımlarını sağlam bir oyundan, Apple’ın açılış notları ve House of Cards bölümlerinde düşürülen kültürel bir mihenk taşı haline getirdi. Yeni Monument Valley 2, bu sefer maneviyatı bulmaya benzer bir hikayeyi bir anne-kız ilişkisi aracılığıyla sunuyor. 

Monument Valley 2 İndir

4. Framed 2

4. Framed 2

Tür: Bulmaca

Fiyat: $4.99 / £4.99

Çoğu oyun ilham kaynağını çizgi romanlardan çıkarır. Ancak, süper kahraman karakterlerinin hikayelerini yeniden gözden geçirmektense, Framed ve yepyeni devam oyunu Framed 2 basit çizgi roman paneli konseptinde. Yetkililer etrafında ana karakteri güvenli bir şekilde yönlendirmek için, karanlık bir gizemli masalın panellerini yeniden konumlandırmanız veya pivotlamanız gerekir. 

Framed 2 İndir

3. Reigns

3. Reigns

Tür: Strateji

Fiyat: $2.99 / £2.99 

Ne tür bir kral olacaksınız? Reigns, Tinder’in yan savurgan mekanik makinesini uyguluyor ve bunu, çok garip bir egemenliğe uyguluyor. Kilisenin, ordunun, bütçenin ve halkın taleplerini dengeye koyduğunuzda, egemenliğiniz ne kadar uzun sürecek? Fakat bunu yapmak, muhtemelen daha az ideal seçim yapmak zorunda kalacağınız anlamına gelir. Veya Doğru olana benzer gibi davranmak, her çeşit aşağılayıcı cinayetlere yol açabilir. Ayrıca Devil’le tanışabilirsiniz. 

Reigns İndir

2. Mini Metro

2. Mini Metro

Tür: Bulmaca

Fiyat: $4.99 / £4.99 

Mini Metro çok şey. Bu zorlu bir bulmaca oyunu. Oyun tasarımı adeta minimalizminde bir çarpışma dersi. Gerçekten çok iyi. Dünyanın dört bir yanındaki gerçek şehirlere dayalı işlevsel geçiş sistemleri oluşturmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Her büyük şehir alanı kendi zorluklarını ortaya koyuyor, ancak her harita hem oyuncuları meditatif bir transa sokuyor hem de aynı anda caydırıyor. 

Mini Metro İndir

1. Severed

1. Severed

Tür: Aksiyon macera

Fiyat: $6.99 / £6.99

Bu, 2016 yılının favori oyunlarından biriydi ve bugün hala iPhone’unuzda oynayabileceğiniz en iyi şeylerden biri. Ailesini umutsuzca arayan tek silahlı savaşçı Sasha gibi düşmanlarının yolunu engelle. Severed, tatmin edici mücadeleyi, zarif bir RPG ilerlemesini ve acımasızca ürkütücü bir dünyayı bir araya getiriyor; hepsi Latin Amerika kültürünün esin kaynağı. 

Severed İndir