Türk Oyun Şirketi Gram Games 250 Milyon Dolara Zynga’ya Satıldı

Türk Oyun Şirketi Gram Games 250 Milyon Dolara Zynga’ya Satıldı

Gram Games 250 Milyon Dolara Zynga’ya Satıldı

Gram Games 250 Milyon Dolara Zynga'ya Satıldı

Zynga tarafından satın alınan Gram Games, İstanbul merkezli olup 2012 yılında kuruldu. Türk oyun şirketi Gram Games sadece ürettiği oyunlarla değil çalışanlarına sunduğu imkanlarla da dikkat çeken bir şirketti.

Şirket en çok 1010!, Six! gibi popüler bulmaca oyunları ile tanınıyordu. Satın alma işleminin ardından Zynga CEO’su Frank Gibeau şirkete duydukları ilgiyi şu sözlerle dile getirdi; “Türk mobil oyun şirketi Gram Games ekibinin özgün kültürü ve yaratıcı oyun geliştirme yöntemleri açıkçası bizleri çok etkiledi. Hızlı hareket ederek, zevkli, oynaması kolay ve bağımlılık yaratan oyunlar üretiyorlar.”

Ayrıca son olarak geliştirdiği “Merge Dragons!” oyunu ile Gram Games, geçen yıl en çok kazanan ilk 50 oyun arasına girmeyi başarmıştı. Şirketin satılması ile ilgili olarak şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Mehmet Ecevit, “2012 yılından bugüne başarıyla yarattığımız Gram Games kültürünü, İstanbul ve Londra’daki stüdyolarda çalışan yetenekli takımımızı ve başarılı sayısız oyunumuzu Zynga şirketinin dünya çapında etkin organizasyonuyla birleştirmekten gurur duyuyoruz. Zynga’nın dünyayı oyunlarla bağlama misyonuna derinden inanıyoruz ve takımları ile birlikte çalışmaya başlamak için çok heyecanlıyız.” dedi.

Şirketin yaptığı oyunlar hem oyuncular hem de oyun geliştiricileri tarafından genellikle sevilen oyunlardı. Avrupa ve Amerika’da şirket bir çok oyunu ile ilk sıralara yerleşmeyi başarmıştı.