Twitch bu bahardan itibaren oyun satmaya başlıyor.

Twitch bu bahardan itibaren oyun satmaya başlıyor.

Canlı yayın hizmeti sunan Twitch bu yılın ikinci çeyreğinde artık oyunları satmaya başlayacak.

Twitch yaptığı açıklamada, belirli bazı yayıncılarla ilgilenen oyuncuların küçük bir pay eklenmiş olarak oyun satın alabileceğini söyledi.Bunun reklamını da ‘’izlemenin ve paylaşmanın adresi yakında satın almanın da adresi’’ diyerek yaptı. Videoların altına satın al butonu bu bahar gelecek.Aynı zamanda yayıncı yüzde beş komisyon alacak. Yayın servisinin mevcut Twitch başlatıcısı (şu anda Twitch Prime’ın bir parçası olarak ücretsiz oyunları dağıtmak için kullanılan) ile uyumlu kullanılan bu girişim başta oyun anahtarları (key) satmayacak. Ancak bunun yerine kullanıcıların mevcut hizmetleri (ör. Uplay) aracılığıyla alıcının Twitch hesabını mevcut hizmetine bağlayarak oyunları kullanmalarına izin verecek.

İş ortakları arasında şu isimler var:

Raw Fury, Ubisoft, Tiny Build, Digital Extremes, TelltaleGames, Bit Studios, Blue Mammoth Games, Campo Santo, Devolver Digital, FredWood, Gambitious, Hi-Rez Studios, Ink Stories, Jackbox Games, Paradox,Proletariat, Versus Evil, Trion Worlds, Vlambeer, ve Double Fine. ListedeLeague of Legends, Dota 2 ve Counter-Strike: Global Offensive gibi en çok izlenen oyunların sahipleri Riot ve Valve’nin yer almadığını belirtmek gerekir.Fakat bu listenin değişip değişmeyeceğini de bilmiyoruz.

Ubisoft Dijital Yayıncılığının Başkan Yardımcısı Chris Early, “Yıllardır bize destek veren Twitch yayıncılarına ve izleyicilerine teşekkür ediyoruz”  dedi ve ‘’Bu da,Twitch ile çalışmanın tutkulu topluluğumuza daha fazla yarar sağlaması için daha fazla çalışmamıza neden oluyor.’’ diye de ekledi.

Twitch’ın ticaret başkanı yardımcısı Matt McCloskey şu ifadelere yer verdi: ‘’Yayıncılarımızın çoğu sevdikleri şeyi yaparak yaşamak istiyorlar, onlara yardımcı olmak adına oyun geliştiricilerin yayın sırasında,yayını izleyen büyük topluluklara oyunlarını satabilmelerini mümkün kıldık, ki bu da yayıncılara belirli bir pay kazandıracak. Herkesin yararlanmasını sağlamak için, aynı zamanda, Twitch Kasaları ile programa katılan hayranları ödüllendiriyoruz.

Girişimde henüz somut bir adım atılmadı, ancak önümüzdeki haftalarda daha fazla bilginin gelmesini bekliyoruz.