Ufukta Yepyeni Bir Metro Oyunu Göründü !

Ufukta Yepyeni Bir Metro Oyunu Göründü !

Dmitry Glukhovsky’nin kitaplarından oyun dünyasına uyarlanan Metro serisinin yeni elemanı,  önümüzdeki sene içerisinde gelecek gibi duruyor. Metro kitaplarının resmi internet sitesinde yer alan bir yazıda, henüz adı konmamış ve 2017 yılında çıkması planlanan yeni bir video oyunu görünüyor.Serinin  önceki 2 oyununun geliştiricisi 4A Games, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmamış olsa da, bu yazıların resmi sitede yer alıyor olması ihtimalleri büyük oranda arttırıyor.

Metro 2033 ve 2034 kitaplarının devamı, üçlemenin ve Artyom’un hikayesinin finali olacak Metro 2035, şuan için  Amazon üzerinde ön siparişte bulunuyor. Kitabın açıklamasına göre Artyom ile kalan maceralarımıza devam ediyoruz. Yukarıda kalan son insanları kurtarmaya çalışan Artyom’ın hikayesi, diğer iki kitapta olduğu gibi tek başına okunabilen bir öykü olacak ama elbette dileyenler baştan sonra üç kitabı okuyarak anlatmak istenen ana hikayeyi daha rahat kavrayabilecekler. Ayrıca bu kitap ile serideki bütün karakterlerin iç içe olacağı ve bilinen Metro evreninin tepe taklak olacağı belirtiliyor.

A Games’in iki yeni proje üzerinde çalıştığı biliniyor. Bunlardan biri kısa tanıtımı yapılan sci-fi oyunu Arktika, diğeri ise henüz bilinmeyen bir yapım. Bilinmeyen yapımın 2017’de yayımlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da akıllara direkt olarak “Metro 2035’in hikayesini anlatan bir Metro oyunu gelebilir” düşüncesini getiriyor. Çünkü Artyom’un kitap evreninde olduğu kadar oyun evreninde de derin bir hikayesi var ve bu serinin de bir üçleme olacağı önceden söylenmişti. Bu konu hakkında şimdilik daha fazla bir şey bilinmiyor fakat Deep Silver’ın resmi duyuruyu yakın bir tarihte yapması bekleniyor.

Tabii ki resmi bir açıklama gelmedikçe biz de bir şey diyemiyoruz. Oyun sektöründe benzer yapıda pek oyun yer almadığı için ben de çoğu oyuncu gibi bu yazının gerçekleri yansıtmasını sabırsızlıkla bekliyorum.Umarım konu hakkında bir yalanlama gelmez ve o gerilim dolu tünellere tekrar geri döneriz.