Valve’ye Para İadesi Talepleri Arttı!

Valve’ye Para İadesi Talepleri Arttı!

Destek İçin Ulaşanların Çoğu Para İadesi İstiyor!

Şimdiye dek, kurulu bir gelenek olan Valve, yıl boyunca yarı düzenli aralıklarla Steam satışları gerçekleştiriyor ve Steam, ucuz oyun talebinin selefi tarafından eziliyor. Sadece insanların satın alma izdihamı oluşturması sorun değil elbette. Steam Destek İstatistikleri sayfasında da görüleceği üzere, destek talepleri, satışın başlamasından bir gün sonra 315.000’den yukarıya fırladı. Valve’nin, Mayıs başında aldığı günde 75.000 talep ortalamasınınyaklaşık dört katından fazla. Destek taleplerinin sayısı sonraki günlerde biraz gerginleşti, ancak standartın üzerinde kaldı. Her zaman olduğu gibi büyük çoğunluğu geri ödeme istiyordu: Dün alınan 228.722 destek isteğinden 205.761’si (yüzde 90’ı) geri ödeme talebiydi. Hesap güvenliği ve kurtarma için 15,130 destek talebi vardı; 4952 kişi alımlar ve fatura işlemleri için yardım istedi ve yalnızca 2833’ü oyun ve Steam teknik desteği aradı.

Bu yüzdeler satışın başlangıcından beri geçerliyse, Valve’nin yaz satışlarının başından bu yana 1,5 milyon geri ödeme talebi olduğu anlamına gelir. Bu gerçekten büyük bir rakam; fakat genele baktığımızda Steam’ın çok küçük bir dilimini oluşturmakta. Örnek verecek olursak Rust’un 330 bin kopyası için dün geri ödeme yapıldı. Size aşırı yüksek bir parayı çağrıştırabilir ama genele yayıldığında yalnızca yüzde diğer oyunların satışlarından gelen paranın %6 sına tekabül ediyor.

Oyunseverler için iyi haber şu ki, destek çağrılarındaki muazzam artışa rağmen “hızlı geri dönüt süreleri” oldukça güzel görünüyor: Steam ve oyun teknik desteği sorularının dönütleri daha uzun sürerken, bir geri ödeme isteğini işleme sokmak en fazla 48.72 dakikadan 1saat 47dakikaya kadar sürüyor.

Güncelleme: Valve, Destek İstatistikleri sayfasında belirtilen geri ödeme taleplerinin sayısının doğru olduğunu teyit etti (beklediğiniz gibi). Ayrıca bir temsilci, para iade taleplerinin sayısının “verilen para iadelerinin sayısını temsil etmediğini” kaydetti.