Verdiğiniz Paraya Değecek 10 Ücretli Oyun

Verdiğiniz Paraya Değecek 10 Ücretli Oyun

Eğer kendinizi oyunlara adamışsanız bu cüzdanınıza zor zamanlar yaşatıyor olmalı. En son çıkan oyunlara ayak uydurmak, tabi o oyunları çalıştıracak donanıma da para vermek lazım gerçekten pahalıya patlıyor. Bazen sadece size yüzlerce saat eğlence yaşatabilecek oyunlara yatırım yapmak istersiniz. Neyse ki, bu sözün defalarca hakkını veren bazı mükemmel oyunlar var. Aşağıdaki listede verdiğiniz paralara değecek on oyunu derledik. Bu liste yalnızca bir konsolda veya mobil cihazlarda bulunan oyunları içerir. Ayrıca tüm oyunu oynayacağınızı varsayıyoruz. Kısayol yok, kayma yok. Son olarak, hesaplamalar tek bir oynama yöntemine dayanıyor, ancak çoğu yenilenmeyi teşvik ediyor, bu da gerçek değerin daha da iyi olduğu anlamına geliyor.

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

Formatlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360

Yayın tarihi: Orijinal – 2011, Özel Sürüm – 2016

Ortalama oyun süresi: 241 saat

Ortalama maaliyet: Orijinal- saat başına 0.08 Dolar. / Özel sürüm- saat başı 0.25 Dolar.

Bethesda’nın genişleyen açık dünya destanında yalnızca bir geçiş, kaç tane yan görevin seçileceğine bağlı olarak 100 saatten daha uzun süre oynanabilir. Yeni başlayanlar için katı değişmeyen bir oyun gibi gelebilir ancak daha sonra nasıl oynatacağınıza ilişkin pek çok seçeneğiniz var. Redguard stealth archer mi olacaksın yoksa ağır zırhlı Nord dövüşçüsü mü? Bir Khajiit ateş topu mu kullanırsın yoksa zehir üreten Argon simyageri mi? Bu RPG’deki yetenek ağaçları çok seçenek sunuyor ve her biri Skyrim’in soğuk dünyasında benzersiz bir lezzet sunuyor.

2. The Witcher 3: The Wild Hunt

2. The Witcher 3: The Wild Hunt

Formatlar: PC, PlayStation 4, Xbox One

Yayın tarihi: 2015

Ortalama oyun süresi: 174 saat

Ortalama maliyet: 49,99 Dolar

Oyuncuya maliyet: saatte 0,29 Dolar

Witcher, modern bir RPG ne olabilir sorusu üzerine farklı bir fikir sunar. Kaybolması kolay bir dünya. Dolaşın ve yerlilerle konuşun – büyüleyici bir görev çizgisinde kimin tarafından gönderileceğini asla bilemezsiniz veya ülkenin ıssız cebinde oyunun birçok gizemini çözmeye çalışacağınız ipuçları olabilir. Geliştirmenin ekstra içeriği olmadan – Heart of Stone ve mükemmel Blood and Wine – Witcher 3’teki her şeyi bitirmek, en üst hızda giderseniz yaklaşık 30 saat sürecektir. Her an keşfetmek ve bitirmek için zaman ayırın, en az 160 saat macera yaşarsınız.

3. Persona 5

3. Persona 5

Formatlar: PlayStation 4, PlayStation 3

Yayın tarihi: 2017

Ortalama oyun süresi: 158 saat

Ortalama maliyet: 49,99 Dolar

Oyuncuya maliyet: saat başına 0,32 Dolar

Persona 5’in ana hikayesinin tamamlanması yaklaşık 100 saat sürer. Bu büyük RPG’nin lise hayatını nasıl yeniden yarattığına dair detayları ayrıntılarıyla anlatmak için vakit harcamadan geçen süremiz elbette. Gençlik günlerine dönmek için para ödemeniz, karşıt sezgisel görünebilir, ancak arkadaşlarınızla bunu yapmak çok daha eğlenceli olacak. Üstelik güçler ve doğaüstü düşmanları savuşturmak yolunuzu daha da güvenli hale getiriyor. Bu oyun harika ve gerçekten zaman ayırınca bu dünyada 200 saatten fazla harcayabileceğinizi düşündüğünüzde, Persona 5 altın değerinde bir oyun olarak önerimizdir.

4. Diablo 3

4. Diablo 3

Formatlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360

Yayın tarihi: 2012

Ortalama oyun süresi: 182 saat

Ortalama maliyet: 29,99 Dolar

Oyuncuya maliyet: saatte 0.16 Dolar

Yeniden oynanabilirlik, bu oyunun göbek adıdır. Karakter sınıfları ve ölçeklendirme zorluk seviyeleri tek başınıza, sıkılmadan ana hikayeyi defalarca gözden geçirebileceğiniz anlamına gelir. Diablo 3’ün bitiş oyunu, mevsimsel yarışmalar, hediyeleri ve en yetenekli iblis katletlerine bile sürekli bir meydan okuma sağlamasıyla normal oyun süresine çok fazla zaman katıyor. Sonra kötülüğe karşı savaşmak için arkadaşlarınızla takım kurma seçeneği de var. 

5. Monster Hunter 3 Ultimate

5. Monster Hunter 3 Ultimate

Formatlar: Nintendo 3DS, Wii U

Yayın tarihi: 2013

Ortalama oyun süresi: 693 saat

Ortalama maliyet: 29,99 Dolar

Oyuncuya göre maliyet: saat başına 0.04 Dolar

Monster Hunter serisinin tamamında, rol oynama, yaratık öldürme eğlencesi için oynayabileceğiniz binlerce saate sahipsiniz. Eğer, en iyi yatırımı yapmak istiyorsanız, Monster Hunter 3 Ultimate seçebileceğiniz tek yoldur. World of Warcraft ile karşılaştırılanherhangi bir oyun, zamanınızın büyük bölümünü alacaktır. Tonlarca yaratığı öldürün, etkileyici malzemeler toplayın ve kahramanca iyi vakit geçirin.

6. Mass Effect Trilogy

6. Mass Effect Trilogy

Formatlar: PC, Xbox One, Xbox 360

Yayın tarihi: Mass Effect – 2007, Mass Effect 2 – 2010, Mass Effect 3 – 2012

Ortalama oyun süresi: 147 saat

Ortalama maliyet: 29,99 Dolar

Oyuncuya maliyet: saat başına 0,20 Dolar

BioWare epiklerin etrafında oyunun ününü oluşturmuştur. Geniş kapsamlı temaları ve inanılmaz karakterleri ile, büyük ölçekli dünyalar yaratıyor. Bütün üç bölümün üzerinden kapsamlı bir geçiş 100 saatten fazla sürer. Üçünden sadece bir tanesi tekrar tekrar oynamak için çok eğlenceli olabilir, ancak üçleme ucuza tüm seti alabileceğiniz kadar uzun süre önce çıktı. Herhangi bir RPG’de olduğu gibi, oyunu tekrar ziyaret ettiğinizde Shepard’ın sınıfını ve oyun stilini değiştirebilirsiniz, ancak yeni bir hikaye deneyin denemek daha iyi. Her oyunda yapabileceğiniz kritik seçimler vardır, böylece her bir anlatım yolunun nasıl örtüştüğünü görebilirsiniz. Kimi seveceksin, kimi kurtaracaksın, düzgün biri olarak mı yoksa adi biri olarak mı oynayacaksın… Bir çok seçenek, bir çok uzay macerası ve tasarruf edilen onca para!

7. Animal Crossing: A New Leaf

7. Animal Crossing: A New Leaf

Formatlar: Nintendo 3DS

Yayın tarihi: 2013

Ortalama oyun süresi: 406 saat

Ortalama maliyet: 19,99 Dolar

Oyuncuya maliyet: saat başına 0,05 Dolar

Animal Crossing oyununun en güzel yanı, hangisinin oynamak istediğinizi önemsememekle beraber, birçok saat mutluluk vaat ediyor olmasıdır. Çok güzel bir hayvan kasabası için belediye başkanının rolünü üstleniyorsunuz, ancak oyun başka ne yapmak istiyorsunuz pek umursamıyor. Deniz kabuklarını toplamanıza, evinizi süslemenize ve yaratık arkadaşlarınızla takılmanıza olanak tanıyan sevimli, dolambaçlı bir deneyim. Animal Crossing, gerçek zamanlı bir oyun olduğu için mevsim değişimini ve hava durumunu gözlemleyebilirsiniz. Orijinali sadece GameCube’da bulunuyor ve izini bulmak zor olabilir, ancak neyseki New Leaf, Nintendo 3DS sahipleri için yüzlerce saatlik bir eğlenceyi sunmakta.

8. The Binding of Isaac: Rebirth

8. The Binding of Isaac: Rebirth

Formatlar: iOS, Nintendo 3DS, Nintendo Anahtarı, PC, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox One

Yayın tarihi: 2014

Ortalama oyun süresi: 114 saat

Ortalama maliyet: 14.99 Dolar

Oyuncuya maliyet: saatte 0.13 Dolar

Ucuz oyun oynamak ister istemez bi rahatlık getirmekte. Birden fazla oyun oynayacağınız uzuun saatlerce meydan okuyabileceğiniz bir oyun isterseniz, bariz seçiminiz The Binding of Isaac olmalıdır. Rasgele oluşturulan seviyeler sayesinde, bir oyun oynamaya her denediğinizde farklı bir deneyim sağlar. Her şeyi bitirip bütün sırlarını açığa çıkarmaya çalışırken ne kadar sıklıkla ve kolayca öldürebileceğinizi düşünürsek, birçok kez tekrarlarsınız.

9. Stardew Valley

9. Stardew Valley

Formatlar: Nintendo Anahtarı, PC, PlayStation 4, Xbox One

Yayın tarihi: 2016

Ortalama oyun süresi: 158 saat

Ortalama maliyet: 14.99 Dolar

Oyuncu fiyatı: 0,09 dolar / saat

Animal Crossing gibi, Stardew Valley küçük kasaba hayatında yolunuzu bulmanıza izin verir. Gerçek dünyada, başarılı bir çiftlik kurmak, kalıcı dostluklar kurmak, aşık olmak ve evlenmek yıllar ve yıllar alır. Stardew Vadisi’nde bunlar hiçte uzun bir süreye denk gelmiyor. 100 saatten fazla mutluluk ve gevşeme hala etkileyici. Küçük avatarınız için mutlu bir yaşam sürseniz bile, büyümek için daha fazla bitki ve hayvan yetiştirmek zorundasınız.

10. Threes

10. Threes

Formatlar: Android, iOS, Xbox One

Yayın tarihi: 2014

Ortalama oyun süresi: 30 saat

Ortalama maliyet: 2.99 Doları

Oynatıcıya maliyet: saatte 0.10 Dolar

Mobil oyunlar aslında oyun bütçeniz için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biridir. Threes buna  mükemmel bir örnektir. Bu arcade oyununun güzelliği, sürekli yüksek puanı kovalamanız, bu da oyunu aslında hiç bitiremediğiniz anlamına geliyor. Yani, Threes uzun vadeli bir yatırımdır. 30 saat boyunca elde etmesi bu kadar kolay olmayan daha iyi puanı elde etmek için uğraşabiliyorsanız, saatte verecek 0.10 dolar paranız zaten var demektir. Bu bir soygun!