Xbox One Geriye Yönelik Uyumluluk Modu Efsane Oyunlar Getiriyor

Xbox One Geriye Yönelik Uyumluluk Modu Efsane Oyunlar Getiriyor

Söz verildiği gibi, Xbox One‘ın orijinal Xbox oyunlarıyla geriye yönelik uyumluluğu bu yıl gelecek. Ama bu özellik, beklediğimizden çok daha erken geliyor, çünkü ilk oyunlar 24 Ekim’de çıkacak.

Xbox One’da başlangıçta toplam 13 oyun desteklenecek. Microsoft, bu oyunların bir listesini IGN ile paylaştı ve çok duyduğumuz Crimson Skies: High Road to Revenge ve Fuzion Frenzy oyunlarına ek olarak Ninja Gaiden Black, Star Wars: Knights of the Old Republic ve Black oyunları da olacak.

Söz konusu 1080p olunca, daha yüksek veya daha kararlı framerler ve daha hızlı yükleme süreleri desteklenmektedir. Yalnız bu oyunların bazıları 4:3 en/boy oranlarına sahiptir. Oyun listesine göz atabilirsiniz.

 – Black
 – BloodRayne 2
 – Crimson Skies: High Road to Revenge
 – Dead to Rights
 – Fuzion Frenzy
 – Grabbed by the Ghoulies
 – The King of Fighters Neowave
 – Ninja Gaiden Black
 – Prince of Persia: The Sands of Time
 – Psychonauts
 – Red Faction II
 – Sid Meier’s Pirates
 – Star Wars: Knights of the Old Republic

Xbox 360 oyunlarında olduğu gibi fiziksel diskinizi sisteminizde açabilir veya Xbox Mağazasından dijital bir sürüm kullanarak oynayabilirsiniz. Sistem bağlantısı, Xbox donanımının farklı nesilleri arasında bile desteklenmektedir. Ama çevrimiçi multiplayer, orijinal Xbox oyunları için 2010’da biten destek nedeniyle mümkün değildir. 

Videoda Knights of the Old Republic oyununun, Xbox’da ve Xbox One S‘de ne şekilde göründüğüne göz atabilirsiniz. 

Xbox ve Xbox One S Karşılaştırma

Xbox’un patronu Phil Spencer, Xbox One X sahiplerinin bir çeşit geriye dönük uyumluluk desteği alabileceğini söyledi. “Bu alanda, [Xbox One] X’de uyumluluğun nasıl çalışacağı konusunda konuşacağımız bazı şeyler var, bence insanlar oldukça ilginç bulacak” dedi.

Kaynak: 1