Yeni Android Telefon için En İyi Uygulamalar

Yeni Android Telefon için En İyi Uygulamalar

En İyi Android Uygulamaları

En İyi Android Uygulamaları

Yeni bir Android telefonunuz oldu. Muhtemelen açtınız, bir sürü uygulamaya girdiniz, favorilerinizi (Facebook, Instagram, Snapchat vb.) indirdiniz ve hepsine de giriş yaptınız. Ama şimdi biraz daha derine inmenin zamanı geldi. Yeni aldığınız telfonunuz için başlangıçta olması gereken en iyi uygulamaları sizler için seçmeye çalıştık. En iyi android uygulamalar listemize bir göz atın.

1. 1Password/Lastpass

1. 1Password/Lastpass

Kabul edelim ki şifre yöneticisi kullanmak kolay yazılan şifreleri tekrar ve tekrar kullanmaktan daha fazla iş yükü gerektirir. Ama buna alıştığınız zaman o kadar da fazla bir iş değildir ve hesaplarınızı daha güvenli hale getirir. Ayrıca, bu iki uygulama nispeten kolay. Özellikle de Android Oreo‘nun kullanıcı adlarını ve şifreleri giriş formlarına otomatik olarak doldurmalarına izin verdiği için işi kolaylaştırıyor.

1Password İndir
Lastpass İndir

2. Pocket Casts

2. Pocket Casts

Android ile dahili bir podcast uygulaması gelmediğinden, eğer ihtiyacınız olursa Google Play Store‘a gitmeniz gerekir. Neyse ki çok iyi olan bir tane var; Pocket Casts. Bu uygulamayı, geçmişte Android için en iyi podcast uygulaması olarak adlandırdık ve iyi bir nedeni vardı. İyi tasarlanmış, kullanımı kolay, oynatma hızını arttırmak ve sessizlik gidermek gibi gelişmiş özelliklere sahip. Tabi bu tür şeyler isterseniz.

Pocket Casts İndir

3. Weather Timeline

3. Weather Timeline

Sayısız hava durumu uygulaması mevcuttur. Ancak tasarımda Weather Timeline’ı yenmek zor, özellikle de uygulamanın widget’ı söz konusu olduğunda. Renkli ve özelleştirilebilir. Her şeyden önce okunması kolay. Daha da önemlisi; Dark Sky‘ın verilerini kullandığından, Dark Sky’ın ödemesini ödemeden Dark Sky’ın hassas yağmur algılamasının avantajlarından yararlanırsınız.

Weather Timeline İndir

4. Flamingo

4. Flamingo

Gerçekten ciddi bir Twitter kullanıcısıysanız, Flamingo sizin için iyi bir uygulamadır. Buradaki en büyük şey, süperleştirilebilir olması. Birincisi, uygulamanın her büyük öğesinin rengini özelleştirebilir ve belki de gereksiz ama harika bir dokunuş olan kendi temalarınızı yaratabilirsiniz. Daha kullanışlı bir nokta, giriş ekranında geçirebileceğiniz özet akışlarını özelleştirebilirsiniz. İsterseniz belirli bir liste veya bir arama ekleyebilirsiniz. Uygulamanın ayrıca dahili bir “daha sonra oku” özelliği, kullanıcılara ve anahtar kelimeler için ayrıntılı bir sessizleştirme sistemi vardır.

Flamingo İndir

5. VSCO

5. VSCO

VSCO‘yu bazıları sever bazıları nefret eder. Ancak çevresindeki en iyi fotoğraf filtrelerinin onda bulunduğunu söylememiz lazım. Fotoğraflarınızı onları oluşturduğunuz film baş yapıtlarına daha yakın hale getirecek çok geniş bir filtre seçeneği ve post işleme işinizi bitirmek için bunun ötesinde yerleşik bazı temel düzenleme araçları vardır. VSCO’nun dezavantajı, arkasındaki şirketin arabirimini her iki ayda bir yeni ve şaşırtıcı yollarla değiştirmesi konusunda ısrarcı olması. Bazı ekranlar ve simgeler tamamen anlaşılmaz. Ama filtreler o kadar iyi ki.

VSCO İndir

6. Inbox by Gmail

6. Inbox by Gmail

Bu, Google‘ın diğer e-posta uygulamasıdır. Gmail‘den büyük bir farkı yoktur, ancak sıklıkla kalabalık bir gelen kutusuyla kendinizi bulursanız hayatınızı biraz daha rahat hale getiren bir dizi kullanışlı özellik bulunmaktadır. Gelen Kutusu birçok e-postayı otomatik olarak gruplara ayırır; dolayısıyla promosyon e-postalarını ve daha az önemsediğinizi düşündüğünüz diğer şeyleri doğruca tarayabilir ve böylelikle okumanız gereken iletilere odaklanabilirsiniz.

Inbox by Gmail İndir

7. Google Fit

7. Google Fit

Uygulama oldukça basit ve istediğim her şeyi sağlıyor; her gün ne kadar yürüdüğüm hakkında bir fikir edinmenin hızlı ve basit bir yolu. Hedefler belirlemenize izin verir ve onlara ulaşmazsanız size hata bildirecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Uygulama, bölgenizdeki diğer insanlarla karşılaştırmanızı da sağlar; bu da oldukça temizdir.

Google Fit İndir

8. Pushbullet

8. Pushbullet

Bir iPhone‘u ve bir Mac‘i kullanmayla ilgili en iyi şeylerden biri, iPhone’un bildirimlerinin bir kısmının bilgisayarınızda görünmesi ve orada onlarla etkileşim kurabilmesidir. Android’de bunun gibi bir şey yok, ancak Push Bullet bunu gerçekleştirebilir. Telefonunuza kurun ve ardından Mac veya PC’nize masaüstü istemcisini yükleyin ve telefonunuzun bildirimleri gönderilmelidir.

Pushbullet İndir

9. Audio Recorder

9. Audio Recorder

Nedense, Android bir ses kaydedici ile gelmiyor (en azından Android stokundan değil). Sony’in bu uygulaması en iyisi gibi. Basit, ücretsiz ve kolay seçenekleri var.

Audio Recorder İndir

10. Messenger Lite

10. Messenger Lite

Eğer büyük bir Facebook Messenger kullanıcısıysanız, Messenger Lite‘ı standart Messenger uygulaması üzerinde düşünmeye değer. Adından da anlaşılacağı üzere Lite, uygulamanın soyut bir versiyonudur ve ana uygulamayı biraz halsiz kılan tüm zil ve bildirimlerden kurtulmaktadır. Uygulamanın; anketler, uygulama entegrasyonları ve görüntülü sohbet gibi daha karmaşık özelliklerinden bazılarını kaybetmekten çekinmediğiniz sürece daha iyi hissedersiniz ve karşılığında çok daha hızlı bir deneyim elde edersiniz.

Messenger Lite İndir

11. Pocket

11. Pocket

Pocket‘ı kullanmıyorsanız belki de başlamanın zamanı geldi. Pocket; web’e, Twitter’a, Facebook’a vb. bakarken bulduğunuz makaleleri kaydetmenizi sağlar; böylece bunları daha sonra okuyabilirsiniz. İşe giderken okuduğunuz ya da ilerleyen günlerde makalelere bakmayı seven biriyseniz Pocket sizliktir.

Pocket İndir