Yeni Battlefield 2. Dünya Savaşı’nda Kurgulanacak

Yeni Battlefield 2. Dünya Savaşı’nda Kurgulanacak

Yeni Battlefield

Yeni Battlefield

Bu yılın başlarında Electronic Arts, bu sonbaharda yeni bir Battlefield oyunu geleceğini açıkladı, ancak şirket hiçbir ayrıntı vermemişti. Şimdi GamesBeat, oyunun adının “Battlefield V” olarak adlandırıldığını bildiriyor ve 2. Dünya Savaşı sırasında Call of Duty: WWII gibi belirlenecek.

Rapor, bu bilgiyi “EA planlarına aşina” kaynaklara göndermektedir. Oyun, İsveç’teki Battlefield serisi geliştirici DICE’den geliyor.

Raporda Battlefield V, bir zamanlar isimlerini değiştirmeden önce EA’da “Battlefield 2” olarak anıldı. Daha önemlisi, oyun 2005’teki Battlefield 2 oyununun bir hatırlatıcısı değil, bunun yerine İkinci Dünya Savaşı sırasında tamamen yeni bir oyun kurgusu. EA, kısa sürede bunu ilan edecek. Bu da bu oyunun Haziran ayında EA Play’de oynanabileceği göz önüne alındığında mantıklı geliyor.

GamesBeat, EA ve DICE’ın “birkaç yıl önce” Battlefield oyunları için modern ve gelecekteki ayarlardan uzaklaşmaya karar verdiğini bildiriyor. 2016’daki Battlefield 1, daha önce seride başka hiçbir girdinin keşfedilmemiş olduğu Birinci Dünya Savaşı’nda kurgulanmıştı. Oyun son derece popülerdi. Call of Duty: Infinite Warfare‘ın gerisinde kalsa da 2016 yılının tümünün ikinci en çok satan oyunuydu ve geçen ay EA 25 milyon oyuncuyu geçtiğini açıkladı.

GamesBeat ile yeni Battlefield oyunu hakkında aynı bilgiyi duyan USGamer’e göre, oyun yağma kasalarına sahip olacak. Bununla birlikte, rapora göre yalnızca kozmetik ürünler içerecekler. Battlefield 1’de ayrıca kozmetik ürünler içeren yağma kasaları da var. Durum ne olursa olsun EA’nın Star Wars: Battlefront II, yağmalanma alanlarında oyunla etkileşim içindeki öğeleri teklif ettiği göz önüne alındığında bu durum göze çarpmaktadır.

Çatışma sırasında en yeni oyun seti 2009’un Battlefield 1943 olduğu için Battlefield, İkinci Dünya Savaşı’nda kurgulanalı epey bir süre oldu.

Kaynak: 1, 2