Yeni Black Metal Albümü Çıktı – Ama Bir İnsan Tarafından Değil

    Yapay zeka, araç sürmekten nükleer reaktörleri daha güvenli hale getirmeye kadar görevlerindeki cesaretini zaten kanıtlamıştır. Artık teknoloji, insanlar tarafından üretilen müzik kadar iyi bir  black metal albümü oluşturmak için kullanılmaktadır.  

    Coditany Timeness, CJ Carr ve Zack Zukowski tarafından üstlenilen bir projenin ürünüdür. Timeline ve Wisdom Trippin gibi algoritmik olarak üretilen şarkılar içeren beş parçalı bir black metal albümü. 

   Müzik, Krallice tarafından Diotima adında bir albümü bir sinir ağı içine besleyerek üretildi. Şarkılar kısa parçalara bölündü ve sistemden, tahminin doğru olup olmadığı söylenmeden önce parçanın sonraki bölümünün nasıl ses çıkaracağını projelendirmesi istendi – yapay bir zekanın nasıl çalıştırılacağı konusunda ortak metodoloji.

   Anahatta yayınlanan Carr ile yapılan bir röportaja göre, üretilen sesler ilk bakışta “gürültülü” ve “grotesk”. Bununla birlikte, üç gün boyunca bir black metal şarkısından nasıl ses çıkması gerektiği konusunda beş milyon kadar tahminler yaptığı bir süreç sayesinde daha sofistike hale geldi. 

  Makinenin öğrenme teknikleri sayesinde her türlü sanat elde edilebilir. AI’ların kendi müziklerini yazdıklarını ve görsel sanat eserleri ürettiklerini zaten daha önce gördük. Yaratıcılığın insanın görüşleri ile kıyaslanması konusunda hala sorulacak sorular var. Bununla birlikte, AI temelli sanat çok büyüleyici bir ihtimal.

 Kaynak: 1